BAKA'dan Yatırımcılar İçin Büyük Fırsat

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, 20 milyon TL'lik desteğin yatırımcıların da katkısıyla ekonomiye 40 milyon TL'lik katma değer sağlayacağını belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Aralık 2011 11:46
BAKA'dan Yatırımcılar İçin Büyük Fırsat

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, "Üç ayrı başlıkta çağrıya çıkıyoruz. Programlara başvuracak projelerin değerlendirmesinde; cari açıkta azalma amacıyla yerli malı alımı öngören projelere artı 4 puan vereceğiz." dedi.

En fazla kaynağı ‘Ar-Ge ve Yenilikçiliğin Geliştirilmesi Mali Destek Programı’na ayırdıklarını kaydeden BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Bu program kapsamında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 7.5 milyon lira” diye konuştu.

Tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesi hedefleniyor
‘Tarıma Dayalı Sanayinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı’na da 6 milyon 250 bin lira kaynak tahsis edildi. Bu kaynağın 4,5 milyon liralık kısmı kar amacı güden işletmelere, 1 milyon 750 bin liralık kısmı da kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlara yönelik projelerde kullandırılacak. Programın alt limiti 30 bin TL, üst limiti ise 300 bin TL şeklinde olacak.

Turizm potansiyelinin 12 aya yayılması hedefleniyor
‘Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi Mali Destek Programı’ başlığı altında verilecek destekle turizmin 12 aya yayılmasının hedeflendiğini dile getiren BAKA Genel Sekreteri Engin, “Desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 6 milyon 250 bin lira” dedi. Engin, şunları kaydetti: “Desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 6 milyon 250 bin TL. Söz konusu kaynağın 4,5 milyon liralık kısmı özel sektöre, bir milyon 750 bin TL'lik kısmı ise kamu kurum ve kuruluşlara yönelik projelerde kullandırılacak. Desteklenecek limitler 30 bin TL ile 300 bin TL arasında olacak.”

Engin: “Hiçbir firma akredite edilmedi”
BAKA Genel Sekreteri, desteklerle ilgilenenlere, "Bazı proje yapan firmalar 'BAKA ile aramız çok iyi, projenizi çıkartırız, hazırlayalım' diye gelebilir. Hiçbir firma bizim için akredite edilmiş değildir. Çevrenize sorun, çantacı olarak tabir edilen firmalara paranızı kaptırmayın diyorum." uyarısında bulundu.

Başvurular, özel sektör için 27 Ocak, kamu kurumları için 26 Ocak 2012 tarihine kadar kabul edilecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.