Bakan 10 Milyon TL Göndermişti Ne Oldu?

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bu sene de su baskınları yaşandı. Oysa Maliye Bakanı 10 Milyon TL ödenek çıkarmış ve o paranın su baskınları yaşanmasın diye kullanılacağı açıklanmıştı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Haziran 2014 10:41
Bakan 10 Milyon TL Göndermişti Ne Oldu?

Devletin gönderdiği maddi desteklere rağmen her etkili yağışta hastaneyi yine su basıyor. Hastane yönetimi ise her zamanki gibi çaresizliğini koruyor.

Dün ilimizde öğlenden itibaren etkili olan sağanak yağış, SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde su baskınına neden oldu.
Geçtiğimiz 2012 yılında ilimizde meydana gelen etkili yağış sonrası yine hastaneyi su basmıştı. O dönem Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’te gerekli tedbirlerin alınması için SDÜ’ye 10 milyon TL ek ödenek göndermişti.

Gelmiş olduğumuz noktada ne yazık ki tedbirlerin alınmadığı yada yeterli düzeyde alınmadığı birkez daha ortaya çıktı.

DOĞU KAMPÜSÜNDE HAYAT FELÇ OLDU
Süleyman Demirel Üniversitesi yağışa teslim oldu. Dün öğleden sonra başlayan yağışta üniversitenin bazı derslikleri su basma tehlikesi yaşandı. Tıp Fakültesinin kat -1'de bulunan arşiv bölümünü su bastığı ve suyun çok geçmeden tahliye edildiği öğrenildi.

2012 YILINDA BAKAN ŞİMŞEK PARA GÖNDERMİŞTİ
İŞTE 2012 YILINDA ÇIKAN O HABER
Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nin akademik açılış yılına katılan Maliye Bakanı Şimşek, SDÜ’ye 10 milyon liralık ödenek çıkardı. Ödenek su baskınında bodrum katındaki malzemeler kullanılmaz hale gelen SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin acil ihtiyaçlarında kullanılacak. Süleyman Demirel Üniversitesi’nin akademik yılı açılışına katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’ndan aldığı boş hediye çantayı içini doldurarak gönderdi. Bakan’ın ziyareti sırasında, deri çanta hediye eden SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Tıp Fakültesi’nde yaşanan sel felaketini ve üniversitenin acil ihtiyaçlarını anlatmış, Bakan’dan çantanın doldurulmasını istemişti. Bakan’ın Isparta ziyaretinin ardından Ankara’ya giden ve 3 gün temaslarda bulunan Prof. İbicioğlu 10 milyon lirayı kopardı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bunun üzerine SDÜ’ye 10 milyon liralık ödeneğin gönderilmesi talimatı verdi. Bu parayla öncelikle Tıp Fakültesinin selde çalışamaz hale gelen cihazlarının ve acil ihtiyaçlarının karşılanacağını belirten SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, “Sayın Bakanlarımızla görüşmelerimiz son derece olumlu geçti ve Maliye’den 10 milyon lira kopardık. İnşallah Kalkınma Bakanımız da destek verecek. Üniversitemizin büyümesinde, ihtiyaç duyulan ödeneklerin çıkmasında ve her türlü çalışmalarımızda yanımızda olan bakanlarımıza, milletvekillerimize, bürokratlarımıza ve bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum