Bakan Bağış’tan Isparta’ya Büyük Övgü

Isparta Valiliğinin Avrupa Birliği Projeleri kapsamında yapmış olduğu çalışmalar Avrupa Birliği Bakanlığınca takdirle karşılandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Mayıs 2012 17:36
Bakan Bağış’tan Isparta’ya Büyük Övgü

Konuya ilişkin olarak Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış tarafından Vali Memduh Oğuz’a tebrik ve kutlama mesajı gönderildi.

Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısında kendisine gönderilen tebrik ve kutlama mesajını basın mensuplarıyla paylaşan Vali Memduh Oğuz; “Arkadaşlarımız, Isparta Vilayeti Avrupa Birliği Projeleri Koordinasyon Merkezince, özel idare ve BAKA paydaşları ile birlikte hazırlanan ‘Kapıyı Aralarken’ isimli proje ile yarışmaya katıldılar. Bakanlıkça 50 proje idari ve teknik açıdan değerlendirmeye alındı ve bu projeler içerisinden de 13 ilin projesi maddi olarak desteklenmeye layık bulundu. Onlardan bir tanesi de bizim projemiz.

Projemiz, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış tarafından desteklendi. Sayın Bakanımız desteklemeyi bir kutlama, bir ödüllendirme mesajı ile bizlere bildirdi” dedi.

Projenin Vali Yardımcısı Niyazi Can koordinatörlüğünde yürütüldüğünü ifade eden Vali Oğuz; “Projemiz uluslar arası boyutu olan çok başarılı bir proje, arkadaşlarımız inşallah bu projenin bir ayağını Brüksel ilişkileriyle değerlendirecekler.

Isparta’mız burada ifade edildiği gibi konuyu toplumsal bir dönüşüm projesi olarak ele almıştır. Bu doğrultuda toplumsal bir dönüşüm arzusunu Isparta’da çok canlı olarak hissediyoruz. Bu dönüşümün iyiye, güzele, demokratik ve çağdaş bir geleceğe yönelik olacağı için, Isparta İli bütün unsurlarıyla birlikte bir bütün halinde katılmaktadır.
Ben Vali Yardımcısı Niyazi Can başta olmak üzere emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış tarafından gönderilen kutlama mesajı şu şekilde; “Yaklaşık yüz elli yıldır ekonomik ve sosyal kalkınma hamlesinden kamu yönetimimizin iyileştirilmesine kadar devletimizin taşradaki her türlü projesine önderlik yapan valiliklerimizin, Cumhuriyetin kuruluşundan sonra en büyük çağdaşlaşma projesi olarak değerlendirdiğimiz AB üyelik sürecimizi sahiplenmeleri, sadece proje hazırlama-uygulama yönüyle değil, aynı zamanda AB konusunda sağlıklı bir kamuoyu oluşturma açısından da bizim için hayati önemdedir. Valiliklerimiz koordinasyonunda sürdürülen çalışmalar, AB üyelik sürecimizin toplumsal bir dönüşüm projesi olarak algılanabilmesine önemli katkı sağlamaktadır.

Bu çerçevede, valiliğinizi bu süreçte sergilemiş olduğu performans ve elde ettiği başarı nedeniyle en içten dileklerimle kutluyor, AB ile ilgili proje faaliyetlerimizin artarak etmesini diliyorum.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.