Bakan Eker Vali Özkan’ı Ziyaret Etti

Bakan Eker Vali Özkan’ı Ziyaret Etti

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ocak 2015 17:42
Bakan Eker Vali Özkan’ı Ziyaret Etti

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Isparta’da kırsal kalkınma, bitkisel üretim ve hayvancılıkta 2020 vizyonunu uygulayacaklarını belirterek, Isparta’da kırsal kalkınma için her bölgeyi kullanacaklarını açıkladı.

2020 VİZYONUYLA HAREKET EDECEĞİZ
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, sabah yaptıkları programda tarım sektörü yetkilileri ile bir araya geldiklerini belirterek, Isparta’nın kırsal kalkınmada daha büyük bir il olması için fikir alışverişi yaptıklarını söyledi.

Bakan Eker, “Dünden beri Isparta’dayız. Burada sektörel akıl toplantısı yaptık. Kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, kırsal kalkınma kuruluşları, sektör temsilcileri ile bir araya geldik. Ayrıntılı değerlendireler yaptık. 2020 vizyonumuzu yapmış olduğumuz toplantıda paylaştık. Güzel bir söyleşi oldu. Katılımcılar da kendi fikirlerini bize beyan ettiler. Isparta’nın kırsal kalkınmasında destek olacak projeler olacak” dedi.

ISPARTA İÇİN 3 ÖNEMLİ KONUYU ELE ALIYORUZ
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Isparta için 3 önemli konuyu ele aldıklarını belirterek, Isparta’nın kırsal kalkınmada daha güçlü olması için çalışacaklarını söyledi.

Bakan Eker, “Isparta için 3 önemli konuyu ele aldık. Bu konulardan ilki kırsal kalkınma, ikincisi bitkisel üretim ve üçüncüsü de hayvancılıktır. Bildiğiniz üzere bakanlığımız tarafından, bu üç konunun Isparta’da gelişmesi için Isparta’ya 74 tesis yaptık. Bu tesislerin yapımı için kırsal kalkınmaya 20 milyon TL destek verildi. Ayrıca TKDK’lar ile 62 milyon TL yatırım tutarında 109 projeye sözleşme imzaladık. Bu 62 milyon TL’nin 32,5 milyon TL’sini karşılık hibe olarak verdik. Tabi ki bu projeler kapsamında üretilen ürünlerin gıda sanayi ürünleri olması için çalışıyoruz. Bununla ilgili iş istihdamları da sağlıyoruz. Üretilen ürünlerin gıda sanayi ürünü olması Isparta için oldukça önemlidir. Bu ürünler ihraç aşamasına geldikleri zaman, Isparta’ya büyük katkılar sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

LAVANTA BİTKİSİNİ İŞLEYECEĞİZ
Bakan Eker, “Isparta’da gülden sonra bir kazancımız daha olacak. Tıbbi ve aromatik bitkilerin işlenmesi konusunda da çalışmalarımız var. Bu çalışmalar kapsamında lavanta bitkisinin aromatik geliştirilmesi konusunda çalışmalar yapacağız. Isparta’ya bir katkı daha sağlayacağız” diyerek sözlerini noktaladı.

MÜJDELERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Vali Vahdettin Özkan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in valiliği ziyaretinden ötürü teşekkür ederek, Isparta’nın kalkınmasında büyük müjdeler verdiğini söyledi.

Vali Özkan, “Sayın Bakanımız Mehdi Eker, 2 gündür Isparta’da. Bu süre zarfından Isparta için büyük müjdeler verdi. Isparta’ya katkı sağlayacak her konuya açık olduklarını bize söylediler. Kendilerine hem müjdeleri için, hem de valiliğimiz ziyaret ettikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.