Bakan Eker'den Zam İddialarına Yanıt

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kuru fasulye ve patates fiyatlarına zam iddiasıyla ilgili "Üretimde ve tedarikte eksiklik yok, arzda bir problem yok. Birileri böyle havalardan istifade etmek istiyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Ocak 2014 09:55
Bakan Eker'den Zam İddialarına Yanıt

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kuru fasulye ve patates fiyatlarına zamiddiasıyla ilgili "Üretimde ve tedarikte eksiklik yok, arzda bir problem yok. Birileri böylehavalardan istifade etmek istiyor. Mesele buydu ama geçiyor, düzeliyor" dedi.

Beraberinde AK Parti Diyarbakır Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkanı adayı GalipEnsarioğlu, Milletvekilleri Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, Mine Lök Beyaz, Oya Eronat ile Vali Mustafa Cahit Kıraç'ı ziyaret eden Bakan Eker, bugün Ak Parti İl Başkanlığı'nda yerelseçimlerle ilgili düzenlenecek değerlendirme toplantısına katılacaklarını söyledi.

Bakan Eker, gazetecilerin kuraklık ile kuru fasulye ve patates fiyatlarına zam iddiasıyla ilgilisoruları üzerine, yağış azlığının tarımsal kuraklığa yol açmasından endişe ettiklerini ifade ederek, "Yağmur başladı, Muğla'da yağmur maalesef sele dönüştü. Tarımsal kuraklığayol açar diye endişemizi ifade ettik. Yağışın devam etmesi durumunda endişemiz ortadan kalkacak" diye konuştu.

2011-2012'NİN ÜRÜNÜNÜ YENİ PİYASA ÇIKARTTILAR
Bazı ürünlerdeki fiyat artışlarının arz eksikliğinden kaynaklanan bir durum olmadığını ifade eden Eker, yüksek fiyatların gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Eker, piyasada yeterli düzeyde ürünün bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
"Türkiye'de 400-500 ton üretilen ürünün en yüksek yerdeki fiyatını söyleyip, 'birileri zammı çok konuşursa zam yapanlar da görmezden gelinilir' düşüncesiyle yaptıkları bir şeydir. Piyasada ürün var. Bu arada enteresan bir şey tespit ettik. 2011- 2012 yılında depolarda bekleyen ürünlerin piyasaya çıktığına şahit olduk. Onların da fotoğraflarınıçekip medyaya bildirdik.

Demek ki gerçekte böyle birşey yok. 2011- 2012'nin ürününüyeni piyasaya çıkardılar. Piyasa normal dengesini bulup, sürer. Üretimde ve tedarikte eksiklik yok, arzda bir problem yok. Birileri böyle havalardan istifade etmek istiyor. Mesele buydu ama geçiyor, düzeliyor."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.