Bakan Şahin: 'Isparta Ankara'nın Önüne Geçti'

“Alo Gülen Yüzler Yardım Hattı” projesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in katılımıyla Iyaşpark Alışveriş Merkezinde tanıtıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Aralık 2011 10:06
Bakan Şahin: 'Isparta Ankara'nın Önüne Geçti'

Kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi amacıyla Isparta İl Emniyet Müdürlüğü tarafından oluşturulan “Alo Gülen Yüzler Yardım Hattı” projesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in katılımıyla Iyaşpark Alışveriş Merkezinde tanıtıldı.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için hazırlanan tasarının Bakanlar Kuruluna sunulduğunu ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “Göreve geldiğimiz günden itibaren şiddeti sıfır toleransa indirmek için, kadına yapılan şiddetin bir insan haklı ihlali olduğu için sivil toplum örgütleriyle birlikte çalıştık. Barolarla birlikte çalıştık. Aile mahkemelerimizde hakimlerimizle birlikte çalıştık. Şuanda hazırladığımız tasarı Bakanlar Kuruluna sunulmuştur. Bunu da en kısa süre içerisinde eyleme koyacağız” dedi.

"Isparta’nın tecrübesini Ankara’da kullanacağız”
Kadına şiddeti önlemek amacıyla yürütülen çalışmalarda Isparta’nın Ankara’nın önüne geçtiğini dile getiren Bakan Şahin, “Isparta, eylem planını büyük bir kampanyaya çevirmiştir. Biz Isparta’nın bu tecrübesini Ankara’da kullanacağız. Toplumsal seferberlik medyayı da kullanma zihinsel dönüşümle olacaktır. Kadın-erkek herkesin bu sorunu sahiplenmesi ile olacaktır. Artık erkeklerde şiddete hayır demektedir. O zaman şiddetin acizlik olduğunu bilmeyen erkekleri yalnızlaştıracağız. Ve toplumsal olarak hepimiz yüksek sesle bütün şiddetlere hayır diyeceğiz. Gülen yüzler solmasın diyeceğiz. Bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Bakan Şahin, konuşmasının ardından kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında spot film hazırlayan Sakarya-Fırat dizisinin yapımcısı Osman Sınav’a plaket verdi.

Hizmet içi eğitimlerini tamamlayan kadın polislere de Bakan Fatma Şahin tarafından sertifika verildi.

Kadına şiddetin yer aldığı gazete kupürlerinden oluşan serginin açılışı da Bakan Şahin tarafından yapıldı. Şahin ve beraberindekiler açılışın ardından sergiyi gezme imkanı buldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.