Bakan Şimşek'ten KDV İadesi Açıklaması

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KDV iadelerinde iddia edildiği gibi bir yığılma ve birikmenin söz konusu olmadığını belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Şubat 2014 12:23
Bakan Şimşek'ten KDV İadesi Açıklaması

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KDV iadelerinde iddia edildiği gibi bir yığılma ve birikmenin söz konusu olmadığını belirterek, "İadelerin yüzde 87'si tamamlandı, kalan yüzde 13'lük kısım ise rutin süreç devam ediyor" dedi.

Şimşek, KDV iadelerinin büyük ölçüde tamamlandığını söyledi. Konuya ilişkin zaman zaman doğru olmayan rakamların yazılıp çizildiğine işaret eden Şimşek, söz konusu iadelerde, iddia edildiği gibi bir yığılma ve birikmenin söz konusu olmadığının altını çizdi.

Bakan Şimşek, mükellefler tarafından talep edilen 77 milyar 792 milyon 498 bin liralık KDV iadesinin 67 milyar 736 milyon 908 bin liralık kısmının işlemlerinin tamamlanarak iadenin gerçekleştiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Oransal olarak rakamlar değerlendirildiği zaman, talep edilen KDV iadesinin yüzde 87'si tamamlandı. Kalan yüzde 13'lük kısım için ise rutin süreç devam ediyor. Söz konusu yüzde 13'lük kısma ilişkin raporlar, 1-2 gün önce açıldığı için işlemlerine yeni başlandı. Sonuç olarak, iadeler mevzuatta öngörülen süre içinde tamamlanıyor."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.