Bakan Soylu Isparta'da Gül Topladı

Bakan Soylu Isparta'da Gül Topladı

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Mayıs 2016 15:46
Bakan Soylu Isparta'da Gül Topladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Gülün bizim medeniyetimizde de tarihimizde de yeri bambaşkadır. Gül bize inancımızın bir bakiyesidir, mirasıdır." dedi.

Çeşitli temas ve ziyaretler için Isparta'da bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik BakanıSüleyman Soylu, Güneykent Beldesine geldi. Bakan Soylu'ya beldeye girişinde gül şerbeti ile lokumu ikram edildi ve üzerine gül döküldü. Soylu, daha sonra çizmelerini giyerek tarlada gül topladı, üreticilerin sorunlarını dinledi ve yetkililerden bilgi aldı.

Basın mensuplarına açıklama yapan Soylu, Anadolu'nun sabahla bereketlendiğini değerleri, inancı ve kültürü gereği bereket toplama zaman diliminin sabah saatleri olduğunu belirtti.

İnsanların bir kısmı yataklarında uyurken aslında hayatın sabah saatlerinde başladığını vurgulayan Soylu, "Bu, kimi yerde gül, kimi yerde çay, kimi yerde fındık, kimi yerde tahıl oluyor. Ama bu coğrafya ve bu topraklar kendisine ehemmiyet verdiğin sürece üzerinde yaşayana ehemmiyet veren, bereketiyle onu buluşturan topraklardır." diye konuştu.

"Gül bize inancımızın bir bakiyesidir, mirasıdır"

Bakan Soylu, Isparta'nın bir çok hasletiyle hem medeniyete hem de coğrafyaya emanet olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

"Isparta'nın gülü var, önemli ama elmasından tutun da bir çok ürünüyle memleketimizi de insanlarımızı da şenlendirir. Ama gülün bizim medeniyetimizde de tarihimizde de yeri bambaşkadır. Gül bize inancımızın bir bakiyesidir, mirasıdır. Biz gülle beraber aslında, bizim için, insanlık için, Müslümanlık için çok önemli bir değeri hatırlar ve o değerle beraber oluruz. Böyle anlamı da yüksek, ama ekonomik değeri de önemli. Bizim gül yetiştiriciliğimiz dünyada önemli bir yerde. Sevindirici taraf şu, ciddi bir inovasyon var gülde ve gül ürünlerinde. Bir çoğumuzun evinde artık rahatça kullanabildiğimiz, tüketebildiğimiz, Türkiye'nin her yerinde bu konuda önemli satışların yapılabildiği ve bu konuda bambaşka bir noktaya ilerlendiği bir süreç."

"Her güle dokunuş bir duadır"

Güle her dokunuşun bir dua olduğunu belirten Soylu, şunları kaydetti:

"Allah tarlalarımıza, insanlarımızın hanelerine bereketler versin. Bundan daha büyük bir temizlik duygusu yoktur. Toprağa yakın olmak ve böyle nimetlere yakın olmak insanın özüne yakın olmayı gerektirir. ve insan özü kendini sürekli temizler."

Bakan Soylu daha sonra Güneykent Beldesinde ki bir köyde gül suyu ve yağı çıkartılan sistemin ilk ateşini yaktı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.