Bakana O Yolu Sordu

2014 yılında Yalvaç MYO öğrencilerini taşıyan otobüsün kaza yapması sonucu 9 genç yaşamını yitirmişti. O yol şimdi CHP Milletvekili İrfan Bakır'ın soru önergesiyle Ulaştırma Bakanı'nın gündemine girdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ocak 2016 16:22
Bakana O Yolu Sordu

CHP Isparta Milletvekili İrfan Bakır, TBMM'ye Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın ceaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

Bakır, soru önergesinde "Yalvaç ilçesi, merkez ilçeden sonra Isparta’ nın en büyük ilçesi konumundadır. Bu ilçemizin Isparta merkez ve diğer ilçelerle olduğu kadar Afyonkarahisar, Konya gibi çevre illerle de tarım, ticaret, turizm gibi konularda güçlü bağları bulunmaktadır. Yalvaç ilçesini Sağır ve Körküler köyleri üzerinden Karamık köyüne oradan da Afyonkarahisar Çay’a ve Emirdağ’a bağlayan yol mesafenin kısalığından dolayı araç sürücüleri tarafından yoğun olarak kullanılan bir yoldur.

Afyonkarahisar ili kaplıcalarına gidişte, Hoyran gölü çevresindeki üretilen kayısı gibi ürünlerin taşınmasında zamandan ve yakıttan büyük oranda tasarruf edilecek bu yolu maalesef yıllardır göz ardı edilmiştir. Büyük çoğunluğu Özel İdarenin sorumluluk alanında olan bu yol, her yere duble yol yapmakla övünen hükümetiniz döneminde sahipsiz kalmıştır.2014 yılı içerisinde Yalvaç MYO öğrencilerini taşıyan otobüs bu istikamet üzerinde kaza yapmış ve 9 gencimiz hayatlarını kaybetmiştir" dedi.

İŞTE BAKIR'IN BAKAN ELVAN'A YÖNELTTİĞİ SORULAR
1- Hükümetiniz döneminde maalesef elim kazalarında yaşandığı bu yola ilişkin herhangi bir çalışma yapılmış mıdır?

2- Seçimlerden önce iktidar partisi yetkilileri tarafından yöre insanına bu yolun bakım onarımının yapılacağına ilişkin verilen sözler ne zaman yerine getirilecektir?

3- Özellikle kış aylarında araçların ciddi tehlikeler atlattığı ve mahsur kaldığı bu yola ilişkin yaklaşık 20 köy muhtarı bir araya gelerek Kaymakamlığa dilekçe sunmuşlardır. Bu dilekçeye ilişkin yetkililer tarafından yolda herhangi bir inceleme çalışması yapılmış mıdır?

4- Bu yolun yapılmasının özellikle Yalvaç ilçesi ve Afyonkarahisar ilinin entegrasyonuna büyük fayda sağlayacağı açıktır.
Tarım, turizm ve ticari ilişkilerin karşılıklı gelişmesine büyük fayda sağlayacak olan bu yolun yapımının gerekirse Karayolları ve Özel İdarenin ortak çalışmasıyla Bakanlığınızın programına alınmasını düşünürmüsünüz?

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum