Bakan'dan Isparta'ya Müjde

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Eğirdir Gölü özel hüküm belirleme çalışmaları kapsamında Isparta'ya Türkiye'nin ilk ekolojik köyünü kuracaklarını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ekim 2011 13:53
Bakan'dan Isparta'ya Müjde

Türkiye'nin İlk Ekolojik Köyü Isparta'ya Kurulacak
Bakanlığına bağlı genel müdürlüklerin çalışmalarını kapsayan koordinasyon toplantısına katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Eğirdir Gölü özel hüküm belirleme çalışmaları kapsamında Isparta'ya Türkiye'nin ilk ekolojik köyünü kuracaklarını söyledi.

Eğirdir Gölü ile ilgili çok büyük bir çalışma yapıldığını belirten Bakan Eroğlu, "Eğirdir Gölü özel hüküm çalışmaları bitti, ama imzalamadan önce yeniden bir gözden geçirilmesi konusunda sivil toplum kuruluşlarına, yöre halkına, yerel yönetimlere sorulmasını istedik. İmza aşaması için sona gelindi" dedi.

Özel hüküm belirleme çalışmaları kapsamında göl etrafında organik tarım yapılması ve ekolojik köy projesi olduğunu da kaydeden Bakan Eroğlu, "Hatta Göktaş Köyü'nde organik tarım projesi hazırlandı. Bu proje masaya yatırılacak. Ayrıca ekolojik köy konusunun Türkiye'de ilk örneğini burada planladık. O konuda da çalışmalar devam ediyor" diye konuştu.

'Bin Günde Bin Gölet Projesi' kapsamında bu yıl birçok gölet inşaatının bitirildiğini, bir kısmının ise projelerinin tamamlandığına işaret eden Eroğlu, "Bu projelerin inşaatına başlanacak. Tabi Isparta'nın plakası 32 ve gölet sayısını da 32'ye tamamlayacağız. Şu anda tam 14 gölet ve sulama projesi devam ediyor. Isparta'ya daha önce geldiğimde 32 gölet yapmamız talebinde bulunuldu. O zaman söz vermedim ama bu talebi yerine getireceğimize inanıyorum" diye konuştu.

ISPARTA'NIN KREMLERİNİ KULLANAN HANIMLARIN YÜZLERİ GÜL GİBİ
Konuşmasının ardından Isparta Valisi Memduh Oğuz, Bakan Eroğlu'na Isparta gülü ürünlerinden oluşan set armağan etti. Bakan Eroğlu, saçlarının gür olmasını gül şampuanı kullanmasına bağladı. Eroğlu, "Ben gül şampuanı kullanıyorum. Onun için saçlarım gür. Gerçekten başka ürün kullanmıyorum. Isparta'nın bu kremlerini kullanan hanımların yüzleri de gül gibi oluyor" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.