Bakan'dan Memurları Rahatlatan Açıklama

Memurların merakla beklediği zamlı maaş konusuna Maliye Bakanı Mehmet Şimşek son noktayı koydu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Şubat 2012 16:32
Bakan'dan Memurları Rahatlatan Açıklama

Memurların merakla beklediği zamlı maaş konusuna Maliye Bakanı Mehmet Şimşek son noktayı koydu. Şimşek, memurların zamlı maaşlarını Nisan ayında alabileceklerini kaydetti.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, milyonlarca memurun beklediği haberi canlı yayında verdi. Bakan Şimşek, memurların zamlı maaşlarını Nisan ayında alabileceğini açıkladı.

NTV canlı yayınında gündemi değerlendiren Mehmet Şimşek, memur maaşlarıyla ilgili yaşanan son gelişmeleri aktardı. Şimşek, toplu sözleşmeyle ilgili tasarının bütçeden önce bağlanmasını arzuladıklarını söyleyerek, bu konunun Meclis’in gündeminde olduğunu kaydetti. “Bir an önce bunun yasalaşmasını ve memurlara zammın aktarılmasını istiyoruz” diyen Şimşek, “Geçen seneki enflasyon farkını ocak ayında yansıttık. Zaten bir geriye dönük farkı ödeyeceğiz. Nisan’a yetişebilir. Müzakereler olacak. Bugünden, gün konusunda, tarih verme konusunda bir şey söylemek doğru olmaz. Nisan hala mümkün bir tarih” dedi.

Maliye Bakanı Şimşek, intibak sorununun kendi iktidarları öncesinde yaratılmış bir sorun olduğunu ifade ederek, “Başbakan bu yönde geçen yıl çözüm üreteceğine söz verdi. Emekli maaş farklılıklarını azaltma yönünde irade ortaya koyduk. Bütçeye etkisi 2.4 milyar lira. Bunun kaynağını çalışacağız, uygulamaya koyacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.