BAKA'nın EMITT Fuarındaki Standına Yoğun İlgi

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA), Burdur, Antalya ile Isparta’daki kamu kurumları ve özel sektör temsilcileri ile işbirliğinde bölgede turizm potansiyelini daha da güçlendirdiler.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Şubat 2011 16:24
BAKA'nın EMITT Fuarındaki Standına Yoğun İlgi

Batı Akdeniz, EMITT’le dünya vitrinine çıktı.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA), Burdur, Antalya ile Isparta’daki kamu kurumları ve özel sektör temsilcileri ile işbirliğinde bölgede turizm potansiyelini daha da güçlendirmek amacıyla katıldığı dünyanın 6. büyük turizm fuarı kimliği taşıyan Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) 15. kez ziyaretçileriyle buluşuyor.

Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Isparta Valisi Memduh Oğuz’un açılış öncesi ve sonrası bizzat bulundukları BAKA, Isparta, Burdur ve Antalya’nın standları büyük ilgi görürken, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da standları gezdi.

Dünyanın en büyük 6. turizm fuarı olarak tanımlanan ve uluslararası turizm profesyonellerini seyahat tutkunlarıyla buluşturan “Doğu Akdeniz Uluslararası EMİTT, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından açıldı. Ekin Fuarcılık ile yabancı ortağı ITE Grup’un düzenlediği 15. Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı’nın (EMİTT) açılışına, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Filistin Kültür Bakanı Siham El Barguti, Yemen Turizm Bakanı Yardımcısı Omar Babelgeith, KKTC Çevre ve Kültür Bakanı Kemal Dürüst, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz, Isparta Valisi Memduh Oğuz, Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Burdur’dan Bolu’ya tayin olan Vali İbrahim Özçimen ile Antalya’dan Ankara’ya tayin olan Vali Alaattin Yüksel, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ile Eğirdir Belediye Başkanı Nuri Özmeral, Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, Sütçüler Belediye Başkanı Hüseyin Müftüoğlu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Antalya Kemer Belediye Meclis üyesi Mustafa Culfa, Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç ile Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır ile turizm birliklerinin yönetimleri, bazı illerin valileri, il ve ilçe belediye başkanları, kültür ve turizm il müdürleri, fuara katılan ülkelerin temsilcileri, turizm sektöründe yer alan firmaların temsilcileri katıldı.

Yemen’in bu yıl sponsor ülke olarak yer aldığı 60 ülke 4 binin üzerindeki katılımcı sayısı EMİTT’in turizm sektöründe yer alanlara güzel bir tanıtım fırsatı sunduğuna dikkat çeken konuşmacılar, EMİTT’in her geçen yıl büyüyerek, güçlendiğini ve turizm sektöründe dünyanın en önde gelen fuarlarından birisi haline geldiğini belirtti.

ISPARTA VE BURDUR VALİLERİ STANDLARDA
Dünyanın dört bir yanından gelen turizm profesyonellerini biraraya getirerek profesyonel bağlantılar geliştirmeleri ve işbirlikleri kurmaları için fırsatlar ortamı olan EMİTT’de standlarda buluşan Isparta Valisi Memduh Oğuz ile Burdur Valisi Süleyman Tapsız, belediye başkanları, üç ilin yetkilileri, ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile birlikte açılış törenine katıldı ve Burdur’dan Bolu’ya tayin olan Vali İbrahim Özçimen ile Antalya’dan Ankara’ya tayin olan Vali Alaattin Yüksel ile de görüştü. Valiler Memduh Oğuz ile Süleyman Tapsız, açılış törenin ardından bölgenin standlarına geldi ve yaklaşık 2 saat kaldıkları stantlarda katılımcılarla uzun uzun sohbet etti.

BAKAN GÜNAY’DAN BATI AKDENİZ’E ZİYARET
Açılış kurdelasını kesip kısa bir tur yaptıktan sonra ayrılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, akşam üstünde EMİTT’e tekrar geldi. Bakan Günay, BAKA ile birlikte Burdur, Isparta ve Antalya’nın da bulunduğu stantları gezdi. Konuk bir yabancı bakanın kendisini beklediğini belirten Bakan Günay, çok kısa bir süre de olsa Batı Akdeniz’in standlarına uğradı ve Burdur standında Antonion Çeşmesi makedi ile Isparta standında da Eğidir Gölü tasvirin önünde hatıra fotoğraf çektirdi. Bakan Günay’ı Isparta Kültür İl Müdürü Abdullah Kılıç, Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, Eğirdir Belediye Başkanı Nuri Özmeral, Sütçüler Belediye Başkanı Hüseyin Müftüoğlu, Burdur Kültür İl Müdürü Mehmet Tanır ile Burdur Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu, karşıladı.

Batı Akdeniz’i, uzmanları İsmail Kılınç, Bayram Altıntaş ve Muhsin Vural’ın standında
görev yaptığı BAKA ile birlikte Antalya’dan Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kemer Belediyesi, ANFAŞ ve otel işletmecileri, Isparta’dan Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Yalvaç Kaymakamlığı, Eğirdir, Yalvaç, Sütçüler ve Gelendost belediyeleri, Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Burdur, Ağlasun, Gölhisar ve Yeşilova belediyeleri ile özel sektör temsilcileri, EMİTT’de kendilerine özgü materyaller, görseller ve aktivitelerle bölgeyi en güzel şekilde tanıtmaya çalışıyor.

Antik çağlardan bu yana çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan Batı Akdeniz Bölgesi’nin, tarihi eserleri, müze ve ören yerleri, doğal güzellikleri, gölleri, akarsuları, denizi, kumu, güneşi, zengin fauna ve florasının yanısıra bölgenin eko, sağlık, inanç ve kültür, kongre, yat, spor, av ve yayla gibi alternatif turizm zenginliğini de ziyaretçilere tanıtılıyor.

10 SALON, 4 BİNİ AŞAN KATILIMCI
Türkiye'den 150'yi aşkın il, ilçe ve beldeyle 60 ülkeden 4 bine yakın katılımcı 10 salonda toplam 65 bin metrekarede kurulu EMITT’te, çok sayıda bölgesel kalkınma ajansları, tüm seyahat acenteleri, tur operatörleri, otelleri, havayolu şirketleri, İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri, beldeler ve ülkelerin Turizm Bakanlığı ve temsilcilikleriyle birlikte tur operatörleri, otelleri, havayolu ve kruvaziyer şirketleri ile turizme yönelik ürün ve hizmetleri olan tüm kuruluşlar katılıyor.

EMITT'e bu yıl ABD, Almanya, Arjantin, Azerbaycan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Abu Dabi, Dubai - Birleşik Arap Emirlikleri, Adigey Cumhuriyeti, Brezilya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Dominik Cumhuriyeti, Ekvator, Ermenistan, Etiyopya, Fas, Filistin, Fransa, Güney Afrika, Gürcistan-Acaristan-Batum, Hırvatistan- Dubrovnik, Hırvatistan- Zagreb, Hindistan, İngiltere, İran, İtalya, Japonya, Kamboçya, Karadağ, Kırım, KKTC, Kenya, Kore, Kosova, Kuveyt, Küba, Laos, Letonya, Libya, Lübnan, Makedonya, Maldivler, Meksika, Mısır, Özbekistan, Pataya - Tayland, Peru, Rusya, Senegal, Singapur, Slovenya, Sudan, Suriye, Şili, Tanzanya, Tataristan- Rusya Federasyonu, Tayland, Tunus, Ukrayna, Ürdün, Vietnam, Yemen ve Yunanistan olmak üzere dünyanın dört bir yanından toplam 60 ülkeden de katılımcılar da EMİTT’e yer alıyor.

EMİTT’in kapıları 13 Şubat Pazar günü saat 18.00’e kadar ziyaretçilere açık olacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.