BAKA'nın Hindistan Çalışmaları Devam Ediyor

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Hindistan Mumbai’de World Trade Center (WTC) tarafından düzenlenen Uluslararası İş Geliştirme Forumu INDIALLIA’ya katıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Mayıs 2012 13:53
BAKA'nın Hindistan Çalışmaları Devam Ediyor

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Hindistan Mumbai’de World Trade Center (WTC) tarafından düzenlenen Uluslararası İş Geliştirme Forumu INDIALLIA’ya katıldı.

Görevleri arasında “bölgenin iş ve yatırım imkânlarının, ilgili kuruluşlarla işbirliği halinde ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımını yapmak veya yaptırmak” bulunan BAKA, Hindistan’ın en saygın işadamları derneklerinden biri olan World Trade Center (WTC) tarafından 1990’dan bu güne düzenlediği işadamları eşleştirme forumunda stant açtı. BAKA, 23-25 Nisan tarihleri arasındaki Forumda Batı Akdeniz Bölgesi’nin iş ve yatırım fırsatları tanıtımı yaptı.

BAKA’ya tahsis edilen stantta Dış İlişkiler ve Tanıtım Birim Başkanı Mehmet Pehlivan, 30 ülkeden yaklaşık 600 sivil toplum kuruluşu (STK) ve özel sektör temsilcilerine tanıtım yaptı. Tanıtımın yanısıra program öncesi katılımcı profilleri incelenerek seçilen Çin, Kanada, Portekiz, Arjantin ve Hindistan’dan 12 STK temsilcisi ve işadamı ile de ikili görüşmeler yapıldı. Yapılan ikili görüşmelerde önce Türkiye ekonomisi, ardından da Batı Akdeniz Bölgesi ve BAKA’yı anlatan sunumun ardından bölgemizdeki iş ve yatırım fırsatları anlatıldı.

BAKA tarafından Hintli işadamlarına yönelik olarak 24-28 Ocak 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilen INCOM 2012 Türkiye-Hindistan Yatırım ve İşbirliği Fırsatları Toplantısı’na katılan Hintli işadamları ile görüşmeler yapıldı ve Batı Akdeniz’deki yatırım düşünceleri alındı. En kısa sürede bölgemizi hem ticaret hem de turizm amaçlı ziyaret edeceklerini ifade eden işadamları, Batı Akdeniz Bölgesi ve Türkiye’nin diğer bölgeleri ile yapacakları ticarette BAKA’nın aracı kurum olmasını talep etti.

Hintli STK’lar ve işadamları, programa Türkiye’den katılan tek ajans olan BAKA’yı referans ajans olarak gördüklerini belirtti. Batı Akdeniz Bölgesi hakkında ciddi bir farkındalığın oluştuğu Mumbai’de, BAKA’nın Antalya’da organize ettiği programa katılamayan ancak programın başarısını duyan bazı işadamları dernekleri, ikinci bir programın en kısa sürede yapılmasını ve bölgemizi ziyaret etmek istediklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.