BAKA’nın Katkısı Büyük

ABD’nin Florida Eyaleti Senatosu, 20 Mart tarihini Türk günü olarak ilan etti. Türk Gününün ilan edilmesinde Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının büyük katkısı bulunuyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Nisan 2013 10:44
BAKA’nın Katkısı Büyük

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın öncülüğünde oluşan heyet, 20 Mart’ta Amerika’nın Florida Eyaletinde yapılan 7. Türk Festivaline katıldı.

Festival esnasında ise Türkiye’yi yakından ilgilendiren bir karara imza atıldı. ABD’nin Florida Eyaleti Senatosu, 20 Mart tarihini Türk günü olarak ilan etti. Kararın alınmasında Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın katkısı ise büyük.

Türk Festivalinde yaşananları ilk kez gazetemize anlatın BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, festivalde Isparta, Antalya ve Burdur’un tanıtıldığını söyledi.

Amerika ziyareti esnasında karşılıklı iş görüşmelerinin de yapıldığına dikkat çeken BAKA Genel Sekreteri Engin, bu görüşmeler esnasında Miami’den bir grup işadamının Haziran ayında bölgeye gelmesini kararlaştırdıklarını belirtti. Engin, konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

“BAKA, Florida’da İstanbul Kültür Merkezi tarafından bu yıl 7’incisi düzenlenen Türk Festivali’ne Türkiye’den katılım sağlayan tek ajans oldu. Festival’de Antalya, Isparta ve Burdur’un turistik ve doğal güzellikleri ABD’lilere tanıtıldı.Festival’de Antalya’nın turistik tanıtım kitleri, Expo 2016 Antalya CD’leri, Burdur Ceviz Ezmesi, Burdur Sipsisi, Isparta Lokumu, Isparta Gül Şurubu ve Isparta’da üretilmiş deri çantalar büyük ilgi gördü.

Festivalin açılışına; Isparta Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Oğuz, Antalya Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkan vekili Dr. Ahmet Altıparmak, BAKA Yönetim Kurulu üyeleri Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Antalya İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı ve Isparta İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun ile BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, BAKA Dış İlişkiler Birim Başkanı Mehmet Pehlivan ve BAKA Antalya YDO Koordinatörü Alaattin Özyürek katıldı.

Miami Belediyesi Başkanı Tomas REGALADO ise, Antalya, Isparta ve Burdur’dan oluşan Türkiye’nin Batı Akdeniz Bölgesi ile daha sıcak ilişkiler kurmak istediklerini söyledi. Miami Belediye Başkanı, bu isteklerinin somut bir göstergesi olarak önümüzdeki Haziran veya Temmuz ayında Miami Ticaret ve Sanayi Odası ile ABD Latin Ticaret Odası’ndan oluşan bir işadamı heyetinin Batı Akdeniz’e bir iş gezisi düzenlemeyi planladıklarını kaydetti. Toplantıda; BAKA Dış İlişkiler Birim Başkanı Mehmet Pehlivan da, bir sunum yaparak Batı Akdeniz’de öne çıkan iş fırsatları konusunda Miamili işadamlarına bilgi verdi.

Amerika ziyaretinin en büyük sonucunun Florida’da eyaletinde 20 Mart’ın Türk Günü ilan edilmesi olduğunu vurgulayan BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, “Bu kararın metni bize resepsiyonla teslim edildi” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.