BAKA’nın Turizm Atağı Sonuç Veriyor

BAKA turizm potansiyelinin tanıtılması amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlarla gerçekleştirdiği ortak çalışmasıyla Batı Akdeniz’e getirdiği ABD’li tur operatörleri, inceleme ve tanıma gezilerini tamamladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Nisan 2013 10:19
BAKA’nın Turizm Atağı Sonuç Veriyor

Bölgenin güzelliklerinin yanısıra gösterilen ilgi ile yakınlığa da hayran kaldıklarını, müşterilerine bölgeyi tavsiye edeceklerini ve kısa süre sonra bölgeye yönelik organizasyonlar yapabileceklerini söyleyen konuk tur operatörleri, İstanbul’da 3 gün ve birer gün de Antalya, Burdur ile Isparta’yı içeren tur satışı yapmak için çalışacaklarını söyledi.

BAKA, Suudi ve Kuveyt, Katar ile Bahreyn, Lübnan’dan tur operatörleri ile Japonya Seyahat Acentaları Birliği JATA Yönetim Kurulu üyeleri ve kongre turizmiyle ilgili Rus basın mensuplarının ardından ABD’li tur operatörlerini Batı Akdeniz’e getirdi. BAKA’nın transfer ve rehberlikte Termasos Seyahat Acentası ile konaklamada Mardan Palace ve Barida Hotels’in sponsorluklarındaki programına; ABD’li Marshall's World of Travel’dan Carol Marshall, AFS Travel’dan Theresa Jimenez, SkyZone Travel & Tours’dan Sarah Asmar, International Institute of Detroit Metropolitan’dan Nada Dalgamouni, Discover Turkey Travel’dan Mark Zavattaro ile Say Travel’dan Claudie F. Warshawer’ı ağırladı.

TELEFERİK VE YÖRÜK PARKI
Antalya Müzesi, şehir merkezi ile tarihi Kaleiçi’ni gezen ve hayranlıklarını ifade eden ABD’li tur operatörleri, Olimpos Beydağları Sahil Milli Parkı’ndan teleferikle eşsiz manzarayı seyrederek Tahtalı Dağı’na çıktı. Bol bol fotoğraf çekip çaylarını yudumladıktan sonra Kemer ilçe merkezine geçen tur operatörleri, Ayışığı Koyu’ndaki Folklorik Yörük Parkı’nı gezdi. Cemal İyicil’den Yörük kültürü hakkında bilgi alan ABD’li tur operatörleri, gözleme pişirmeyi de öğrenip ardından yayık ayran-gözleme-çay keyfi yaşadı.

Programın üçüncü günü kahvaltı sonrasında Aspendos Antik Kenti ile kentte su taşıyan tarihi kemerleri gezen ABD’li tur operatörleri, Belkıs köylüleri ile sohbet edip, nar ile portakal suyu içti ve yöresel el işlerinden satın aldı. Aspendos’un ardından Perge Antik Kenti’ni gezen konuk tur operatörleri, Burdur’un Ağlasun İlçesi Yeşilbaşköy Beldesi’ne geçerek Belediye Başkanı Hüseyin Akıncı’nın misafiri oldu.

ALABALIK, DEĞİRMEN VE GÜL
BAKA’nın mali destek programının katkısıyla turizme kazandırılan tarihi değirmende un üretimini yerinde gören ABD’li tur operatörleri, kaşarlı alabalık ile süzme yoğurdu çok beğendi.

Yeşilbaşköy’ün kiraz, alabalık ve gül üretimi ile dikkatlerini çektiği belirten konuk heyet, gül suyu ve gül yağının elde edildiği tesisleri de gezerek bilgi aldı. İnsuyu Mağarası ziyareti sonrasında Burdur il merkezine geçen ABD’li heyet, yöresel tatlardan ceviz ezmesi, haşhaş helvası ile haşhaşlı yufkayı tattı ve bu güzel lezzetleri yakınlarına tattırabilmek için de alışveriş yaptı.

ABD’li tur operatörleri, konakladıkları Antalya’da Mardan Palace, Isparta’da ise Baira Hotels’in süit, royal süit odaları, SPA ile tesislerini gezip incelemede bulundu. Isparta’da konaklayan ABD’li tur operatörleri, programın son günü şehir merkezinde tarihi Firdevs Bey Bedesteni, Üzüm Çarşısı ile çarşı merkezini gezdi.

Eğirdir’e geçen konuk tur operatörleri, yağışlı havada ada turu yaptıktan sonra Yalvaç’a geçti. Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram’ın ağırladığı tur operatörleri, Psidia Antiokheia Antik Kenti hakkında tanıtım filmini izledi. Başkan Bayram, konuklara St Paul ile Psidia ile kentin tarihi geçmişiyle ilgili ayrıntılı bilgi verdi.

AUGUSTUS MAKEDİ VE KEÇE EVİ
Michigan Üniversitesi’nin Yalvaç ile ilgili çalışmaları ve ST Paul’un (Aziz Paulus) yaptığı kutsal yolculuğu hakkında bilgilendirilen ABD’li tur operatörleri, büyük kentlerin ardından yurdışında da sergilenecek olan Yalvaç Anlatan Meydanı’ndaki Augustus Tapınağı’nın büyük maketini inceledi.

Psidia Antik Kenti’ni gezen ve St Paul Kilisesi’nin kalıntılarını da inceleyen konuk heyet, Yalvaç Belediyesi’nin BAKA’nın mali destek programıyla hayata geçirdiği Keçe Evi’ne geçti. Keçe üretimi hakkında bilgi alıp tarihi evi gezen ABD’li tur operatörleri, ilçe merkezinde baba mesleğini sürdürüp deri işlemeciliği üretimi yapan Yavuz Öztaş’ın atölyesini de gezdi, ürünleri yakından inceledi.

Tarihi Çınaraltı Meydanı’nda çaylarını yudumlayan ABD’li tur operatörleri, gezinin değerlendirmesini yaptı. Konuk tur operatörleri, Antalya, Burdur ve Isparta inceleme gezisindeki misafirperverlik ve katkıları için BAKA ile sponsorlar Termessos Seyahat Acentası, Mardan Palace ve Barida Hotels’e teşekkür etti.

Gezinin çok yararlı geçtiğini, ülkelerine döndüklerinde müşterilerine hayran kaldıkları Batı Akdeniz’i tavsiye edeceğini belirten ABD’li tur operatörleri, yeni tur organizasyonu yapmak istediklerini, İstanbul’da 3 gün, Antalya, Burdur ile Isparta’da da birer gün olmak üzere tur satmaya çalışacaklarını söyledi. Konuk tur operatörleri, Konya’ya gitmek üzere Yalvaç’tan ayrıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.