Baka'nın Yol Haritasını Açıkladı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin, 70 bin TL’ye varan oranlarda destek sağlayan sistemin yerel dinamiklere dayalı girişimci ruhu geliştirmek amacı taşıdığını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Eylül 2013 17:11
Baka'nın Yol Haritasını Açıkladı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin, ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne katılanlar ile görüştü.

BAKA’nın Isparta, Antalya ve Burdur’un ekonomisini geliştirmek, sürdürülebilir kalkınma sağlamak, istihdam alanları oluşturmak, ihracatı yükseltmek ve Türkiye özeli, dünya genelinde tanıtım yapmak gibi çalışmaları olduğunu anlatan Engin, Girişimcilik Programları’na da özel önem verdiklerini söyledi.

İŞTE O PAKET
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) koordine ettiği Girişimcilik Finansman Sistemi’ni anlatan Engin, şöyle dedi:

“- İstihdamın korunması, arttırılması geliştirilmesi ve işsizliğin azaltılmasına yardımcı olmak için 70 saatlik eğitim veriliyor

- İş Planı yapan adaylara KOSGEB 3 bin TL İşletme Kuruluş Desteği veriyor

- 15 bin TL Kuruluş dönemi makine, teçhizat ve ofis donanım desteği sağlanıyor

- 12 bin TL işletme giderleri desteği bulunuyor

- Toplamda 30 bin TL karşılıksız destek veriliyor

- Girişimciler, talep etmeleri halinde ayrıca 70 bin TL’ye kadar ilk 2 yıl ödemesiz 4 yıl vadeli krediden de yararlanabiliyor.”

Isparta, Antalya ve Burdur’da Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verildiğini anlatan Engin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İşinizi kurduktan sonra özellikle imalat yapan işyerlerine yönelik olarak daha ileriki safhalarda Ajansımızın çok ciddi destekleri ve KOSGEB’in diğer destek enstrümanları ile devlet sizin yanınızda olmaya devam edecektir. Bizler sizlerin her zaman yanınızdayız”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.