Bakanlık Açıkladı 15 bin Personel Alınacak

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık personeli alımlarına ilişkin ilk atamanın Eylül ayı içerisinde yapılacağını belirterek, "Yıl sonuna kadar, 15 bin personel alımı yapacağız."dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Eylül 2016 20:15
Bakanlık Açıkladı 15 bin Personel Alınacak

6 bine yakın personel alımı için ilana çıkacaklarını ifade eden Akdağ, "4 bin 500 kişilik bir kadroda Maliye Bakanlığı'ndan vize bekliyoruz. Oradan da vize gelince ekim ya da kasım ayında ilana çıkacağız." diye belirtti.

Bakanlığıa bağlı çeşitli kurumlar için personel alımı yapacaklarını da belirten Akdağ, "En çok hemşire alımı yapıyoruz ancak bunun yanında ebe, fizyoterapist, psikolog ve teknisyen alımı da yapacağız." diye belirtti.

Ekim ve aralık aylarında 2 bin 600 doktor alınacağını, 2 bin kişilik ilave kadro için Maliye Bakanlığı'ndan kadro istediklerini de kaydeden Akdağ, "6 bin personel alımını bayramdan sonra ilan ediyouz. 6 bine yakın da yılın sonuna kadar atamayı planlıyoruz. Bu yıl sonuna kadar 15 bini geçecek bir alım yapacağız."dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.