Bakanlık Rapor İstedi

Bakanlık Rapor İstedi

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Eylül 2016 00:38
Bakanlık Rapor İstedi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının kent içinde kalan sanayi sitelerinin, kent dışına taşınması için başlattığı çalışma kapsamında Isparta İl Müdürlüğüne yazı gönderildiği öğrenildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Isparta eski ve yeni sanayi sitelerinin yapım tarihi, binaların yapı durumu ve toplam kapladıkları alana ilişkin bir rapor hazırlayarak bakanlığa gönderecek. Çalışmanın sonunda Bakanlık tarafından hazırlanan Türkiye Sanayi Stratejisi Belgesi'ne göre Isparta’da kent içinde kalan sanayi sitelerinin kent dışına taşınması hedefleniyor. Isparta’da halen çalışmalarına devam edilen Gül İki Sanayi Sitesi projesinin bu noktada bakanlık taraflından desteklenerek sürecin hızlandırılmasına kesin gözü ile bakılıyor. Isparta’daki eski ve yeni sanayi sitelerinin toplam 600 bin metrekareli bir alana yayıldığı ve boşalan alanında kent içi konut yapımında değerlendirilebileceği belirtiliyor.

BAKANLIK DESTEK VERECEK
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Türkiye Sanayi Stratejisi Belgesi'ne göre kent içinde kalan sanayi sitelerinin, kent dışına taşınması için destek verilecek. Buna göre; kent içinde kalan sanayi sitelerinin dışarıya taşınmasına yönelik destek sağlanacak. Küçük sanayicilere uygun koşullarda taşınma kredisi verilecek.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının koordinatörlüğünde hazırlanan ve 2015-2018 yıllarını kapsayan Türkiye Sanayi Stratejisi Belgesi'ne göre, kent içinde kalan sanayi sitelerinin, kent dışına taşınmasına yönelik destek verilecek.

Söz konusu belgeden derlenen bilgilere göre, Bakanlık, yerleşim yerleri içerisinde kalmış, sıhhi imkanlarını yitirmiş ve gelişme imkanı bulunmayan sanayi siteleri için harekete geçti. Konunun çözümü için bir kanun tasarısı taslağı da hazırlandı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİNDE FIRSAT
Buna göre, kent içinde kalmış söz konusu sanayi sitelerinin, kentsel dönüşüm kapsamında yapılan veya yapılacak bölgelere taşınmasına destek olunacak. Bu durumdaki küçük sanayicilerin daha sağlıklı, modern ve çevreye duyarlı iş yerlerinde çalışmalarına imkan sağlamak amacıyla uygun koşullarda taşınma kredisi verilecek.
Böylece şehrin içinde kalan sanayi siteleri, kentsel dönüşüm kapsamında uygun bölgelere taşınacak.

BÜYÜK SANAYİ ALANLARI OLUŞTURULACAK
Öte yandan, söz konusu belgeye göre, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, büyük sanayi yatırım alanlarının belirlenmesiyle ilgili çalışmalara da başladı.
Belgede yer alan hedeflere göre, Türkiye'nin sahip olduğu potansiyelin harekete geçirilmesi ve kaynakların verimli kullanılarak üretim kapasitesinin artırılması amacıyla ülke genelinde büyük sanayi yatırım alanları oluşturulacak.

ISPARTA’DAN RAPOR İSTENDİ
Hükümetin kent içinde kalan sanayi sitelerinin dışarıya taşınmasına yönelik destek paketinin Isparta için bir fırsat olması bekleniyor. Zira geçtiğimiz hafta Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Müdürlüğüne gönderilen bir yazı ile Isparta’da kent içinde kalan eski ve yeni sanayi sitelerinin durumlarına ilişkin rapor istendiği belirtiliyor. İl Müdürlüğü Isparta’da kent içinde kalan eski ve yeni sanayi sitelerinin kaç yılında yapıldığı, ne kadar bir alana yayıldığı, binaların kullanım ömrü, ne kadar esnaf ve sanayicinin sanayi sitelerinde çalıştığı ile ilgili bilgileri toplayarak bakanlığa gönderecek. Ardından ise kent içinde kalan sanayi sitelerinin kent dışına taşınması ile ilgili çalışma başlatılması bekleniyor.

GÜL İKİ FIRSAT OLABİLİR
Isparta’da 600 bin metrekare alana yayıldığı belirtilen eski ve yeni sanayi sitelerinin taşınması noktasında çalışmalarına başlanan Gül İki Sanayi Sitesinin önemli bir fırsat olabileceği belirtiliyor. Gül İki Sanayi Sitesi Kooperatifi geçtiğimiz yıllarda kurulmuş ve Bozanönü yolu üzerinde geniş bir alan sanayi bölgesi olarak imara işlenmişti. Kooperatifin arazi alımlarına başlamasının yanında proje çalışmalarına da sona gelindi. Bakanlığın başlattığı çalışmada Isparta’nın Gül İki Sanayi Sitesi projesi ile önemli bir fırsat yakalayabileceği belirtiliyor. Zira Gül iki Sanayi sitesi Kooperatifi kamulaştırılma ve üst yapı projesi için hükümetten destek istediğini daha önceden belirtmişti.

BİLGİÇ DESTEK VERMİŞTİ
AK Parti Isparta Milletvekili ve TBMM Plan-Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta’da oluşturulacak Gül İki Sanayi Sitesine tam destek vereceklerini daha öncede açıklamıştı. Gül İki Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi'nin çalışmalarını desteklediklerini belirten Bilgiç, "önümüzdeki günlerde valimiz ve belediye başkanımızla bir araya gelip, yeni bir sanayi sitesinin nasıl oluşturulacağı konusunda görüşeceğiz. Isparta’mıza daha büyük işyerlerinin olduğu yeni bir sanayi alanı gerekiyor. Bu ihtiyaca cevap verecek projeleri ortaya koyacağız. Hükümetimiz de bu konuda önemli destekler sunuyor" demişti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum