Bakanlık Sildi Onlar Yazdı

CHP Üyeleri dün Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Hizmet Binası tabelasından Türkiye Cumhuriyeti ibaresinin kaldırılmasını protesto etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Nisan 2013 11:17
Bakanlık Sildi Onlar Yazdı

Kalabalık bir partili grup, binanın girişine “T.C. Türkiye Cumhuriyeti” yazısı astı. Partililer “T.C. Kalacak Tayip Kaçacak’ yazılı dövizler taşıdı.

Kamuoyunda büyük tepkilere neden olan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Hizmet Binası tabelasından Türkiye Cumhuriyeti ibaresinin kaldırılması CHP üyeleri tarafından protesto edildi.



PARTİ BİNASI’NDAN YÜRÜDÜLER
Parti binasından Maliye karşısındaki Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Hizmet Binası’na kadar ellerinde Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri ile yürüyen kalabalık burada da sloganlar atarak tabeladan Türkiye Cumhuriyeti ibaresinin kaldırılmasını protesto etti.

EN BÜYÜK BELA
CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol burada yaptığı açıklamada Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu günden bu yana başına gelen en büyük belanın şu anda yaşanan durum olduğunu ileri sürdü.



KARA LEKE
Şenol, Kamu kuruluşları, çeşitli bakanlıklar T.C. ibaresini ne yazık ki kamu kuruşlarının binalarından ve antetli kağıtlardan kaldırmışlardır. Isparta bu kötü olaya en iyi örnek teşkil etti. Kara leke olarak tarihe geçecek” dedi.

KİMDEN GÜÇ ALDINIZ
CHP İl Başkanı Vedat Şenol, tabelalardan Türkiye Cumhuriyeti ibaresini kaldıranlara seslenerek “T.C.yi kimden güç alarak kaldırdınız” diye sordu.

 

BU DEVLET KANLA KURULDU
Şenol; “Türkiye’de belli bir süreç yaşanıyor. Apo’yla devlet görüşüyor, başbakan görüşüyor. Neyin pazarlığı yapıldı, şimdi öğreniyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti pazarlanıyor. Bu devlet kanla kuruldu. Bu devlet bizim onurumuz. Muz cumhuriyeti gibi, bölüp parçalayıp darmadağın edilecek bir devlet değil. Onurlu Türk vatandaşları devlete sahip çıkmalı, simgelerini, değerlerini korumalı” diye konuştu.



BÖLÜCÜ ANAYASA İÇİN AKP-BDP EL ELE
Yaşanan gelişmelerin bir planın parçası olduğunu kaydeden Şenol, “Bu gelişmeler bir planın parçasıdır. Anayasa görüşmeleri bunun en güzel örneği. Sayın başbakan devlet başkanı olmak için vermediği taviz kalmadı. Devlet başkanı olabilmek için bu devletin bölünmesine göz yummakta. BDP - AKP kol kola ittifak halinde. Bölücü anayasa için çalışıyorlar. Bizlere düşen Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne sahip çıkmak. Bu milletin onurlu bireyleri olarak bu görevi yapmak zorundayız” dedi.

CUMHURİYET SAVCILARINI GÖREVE ÇAĞIRDI
Konuşmasında Atatürk’ün Gençliğe hitabesini hatırlatan Şenol, Cumhuriyet Savcılarını da göreve çağırarak “Gençliğe hitabeyi hatırlayınız. Dahili harici betbahtlar şu anda iktidarda. Cumhuriyet savcılarına çağrıda bulunuyorum. T.C. ibaresini kaldıran kamu kuruluşları için ne işlem yaptınız. Biz CHP olarak suç duyurusunda bulunuyoruz. Sizin görev tanımızın başında Cumhuriyet ibaresi var. Siz Cumhuriyet savcısısınız. Sizin en büyük göreviniz cumhuriyeti korumak ve kollamak” dedi.



TÜRKİYE CUMHURİYETİ YAZILI TABELAYI ASTILAR
“T.C. kalacak, Tayip Kaçacak” “Atatürk’te Birleştik” gibi sloganların yazılı olduğu dövizleri taşıyan partililer İl Başkanı Vedat Şenol’un konuşmasının ardından üzerinde “T.C. Türkiye Cumhuriyeti” yazılı tabelayı Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Hizmet Binası girişine astı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum