BAKA’ya İlk Sert Eleştiri Geldi!

(BAGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, BAKA'nın sivil toplum kuruluşlarının rolünü çalmak yerine, STK'ların şemsiyesi olması gerektiğini bildirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Temmuz 2011 13:29
BAKA’ya İlk Sert Eleştiri Geldi!

(BAGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, BAKA'nın sivil toplum kuruluşlarının rolünü çalmak yerine, STK'ların şemsiyesi olması gerektiğini bildirdi. 

Antalya Ticaret Borsası toplantı salonunda yapılan BAGEV Genel Kurul toplantısında konuşan BAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır,  Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) yeni bir oluşum olduğunu, her derde deva olacak gibi sunulan ajansın, beklentileri kısa sürede karşılayamayacağını savundu. BAKA'nın bazı uygulamalarının "prosedürü yerine getirmek" gibi algılandığını belirten Çandır, "Bu konuda zamana ihtiyaç var" dedi. 

BAKA'nın sivil toplum kuruluşlarının rolünü çalmak yerine, STK'ların şemsiyesi olması gerektiğini ifade eden Ali Çandır, "Gücü dağıtmayalım, bölge için birleştirelim istiyoruz. Ajansı daha fonksiyonlu hale getirmek istiyoruz. BAKA ile koordineli olmanın yollarını arayacağız" diye konuştu. 

Akdeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hüseyin İnce e, hayata geçirilen istihdam ofisinin iş dünyası için çok faydalı olduğunu ifade etti. BAKA ile BAGEV'in birlikte çalışamamasından duyduğu üzüntüyü dile getiren İnce, "BAKA'nın yerelin ihtiyaçlarıyla çok örtüşmediğini düşünüyorum. Aslında BAKA'ya en çok veriyi BAGEV sağlayabilir. BAKA, bölgede dengeli kalkınmayı sağlamalı, ancak bu konuda yetkililerden tek bir kelime duymadım. Bölge kalkınması için BAKA ile BAGEV'in ortak çalışmasını sağlayacak önlemler alınmalıdır" dedi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum