Bakım İkmal’de Devrim

Daha önce İstanbul’ gönderilerek yüklü ücretler ödenen Isparta Belediyesi’ne ait ağır iş makinelerinin bakım ve tamirat işleri artık Isparta’da Fen İşleri’ne ait Bakım İkmal Birimi’nde yapılıyor. Belediye’nin bu devrimden kazancı ortalama 1 milyon TL.

Yayınlanma:
Bakım İkmal’de Devrim

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Bakım İkmal Biriminde düzenlediği basın toplantısında, Bakım İkmal biriminde yapılan değişiklikleri anlattı.

Başkan Günaydın, 2009 yılında göreve geldiğinde belediyenin araç bakım onarım parkında araç mezarlığı olduğunu, araçların borç nedeniyle çeşitli firmalarda rehin kaldığını anlattı.

Daha önce ağır iş makinelerinin bakım ve onarım işlerinin İstanbul’da büyük ücretler karşılığı yaptırıldığını söyleyen Başkan Günaydın, “Bugün burada bütün araçlarımızın bakım ve onarım işleri yapılabiliyor. Daha önce bir ağır araç 3 defa arıza yapsa, 3 defa İstanbul’a gitse, aracı satsanız onarım borcunu ödeyemiyordunuz. Ama biz üreten belediye anlayışı ile çalıştık ve bakım ikmal birimimizi yeniledik. Hem çalışanlarımızın çalışma ortamını yeniledik, hem de daha verimli hala getirerek birimin Isparta Belediyesi’ne ait bütün araçları bakım onarıma dahil edebildiği bir ortam oluşturmuş olduk” dedi.

Başkan Günaydın, Bakım İkmal Biriminin Isparta’nın en büyük atolyesi olduğunu da kaydederek “Bu sayede para ve zaman kaybını önlemiş olduk. Isparta Belediyesi nereden para kazanıyor sorusunun cevaplarından biri de burada gizli işte. Bakın sadece akaryakıt istasyonu kurarak ayda mazottan 40 bin TL kazancımız oluyor” dedi.

Başkan Günaydın “basit bir hesapla buradaki kazancın büyük kazanç olduğunu görmek mümkündür. Şu ana kadar 2012 yılında 14 bin arıza giderilmiş. Bunu İstanbul’da yapsanız her arıza için 100 TL ödeseniz, 1,4 milyon TL eder. Biz sadece işçilikten bu kazancı elde etmişiz” şeklinde konuştu.

Rakamsal verilere göre 35 personelin çalıştığı Bakım İkmal birimi Temmuz 2009’dan Eylül 2012’ye kadar 757 bin 536 lira tasarruf sağlamış.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.