Bakıma Muhtaç Çocuklar İçin Eğitim Desteği

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), bakıma muhtaç çocukların koruma ve bakıma alındığı Isparta’daki çocuk evlerinde topluma yararlı bireyler olarak yetiştirilmelerinde önemli role sahip personellerin eğitimleri için destek verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Şubat 2014 14:55
Bakıma Muhtaç Çocuklar İçin Eğitim Desteği

BAKA teknik desteğiyle, 23 çocuk evindeki bakıma muhtaç çocuklara bir anne-baba ilgisi ve şefkatinin yanında pedagojik formasyona sahip eğitici misyonu da bulunan personele ‘bakıma muhtaç çocuk psikolojisi ve çocuk evinde hayata hazırlama’ eğitimleri verilecek.

BAKA, Antalya, Burdur ve Isparta’daki kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların stratejik gelişme alanlarında yapacakları eğitim çalışmaları için Teknik Destek Programı uyguluyor. ‘Eğitim verme, program ve proje hazırlanmasına katkı sağlama, geçici uzman personel görevlendirme’ gibi uygun faaliyet konularını kapsayan 2013 Yılı Teknik Destek (TD) çağrısına; Isparta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ‘Bakıma Muhtaç Çocuk Psikolojisi ve Çocuk Evinde Hayata Hazırlama eğitim ve sertifikasyon hizmet alımı’ talebiyle başvurdu. BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile Isparta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, talebinin kabulüne ilişkin teknik destek sözleşmesini imzaladı.

HEDEF BİLGİ DONANIMINI ARTIRIP DAHA İYİ HİZMET VERMEK
Sağlanan destekle verilecek eğitimin çok önemli olduğunu belirterek BAKA’ya teşekkür eden İl Müdürü Yakup Kütük, sürdürülecek çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

BAKA’nın teknik desteğiyle Isparta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından açılan ve koordine edilen bakıma muhtaç 0-18 yaş grubu 6-8 çocuğun ev ortamında korunma ve bakım altına alınan 23 çocuk evinde çocukların bedensel ve psiko-sosyal gelişimi, eğitim ile meslek sahibi olarak topluma yararlı kişiler olmasında önemli görev üstlenen personele eğitim verilecek. Çocuk evlerinde çalışmakta olan bakım elemanı/bakıcı anne ile Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü'ndeki personel eğitim alacak.

Isparta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü eğitimle; çocuk evlerinde barındırılan çocukların birincil hizmetlerini karşılayan, onlarla birebir vakit geçiren personelin bakıma muhtaç çocuklara daha iyi hizmet vermesini hedefliyor. Bakıma muhtaç çocuklara bir anne-baba ilgi ve şefkati yanında pedagojik formasyona sahip birer eğitici olma misyonunu da üstlenen personelin, ‘bakıma muhtaç çocuk psikolojisi ve çocuk evinde hayata hazırlama’ eğitimleri almalarıyla hizmet kalitesinin artması, sürekli mesleki gelişiminin sağlanması ve mesleği sahiplenme bilincinin artırılması da amaçlanıyor.

BAKA’nın teknik destek programından; Antalya, Burdur ve Isparta’daki kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve mahalli idare birlikleri, üniversiteler, meslek okulları, araştırma enstitüleri ile sivil toplum kuruluşları gibi kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar yararlanabiliyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum