Bakın IYAŞ Hisse Başına Ne Kadar Kar Payı Dağıtacak?

Bakın IYAŞ Hisse Başına Ne Kadar Kar Payı Dağıtacak? HABERİN DETAYINDA HUZUR HAKLARI DA VAR!

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Nisan 2018 09:27
Bakın IYAŞ Hisse Başına Ne Kadar Kar Payı Dağıtacak?

Bu yıl 20’nci kuruluş yıldönümünü kutlayan kısa adı IYAŞ olan Isparta Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin olağan genel kurulu Pazar günü gerçekleştirildi. Süleyman Demirel Kongre Merkezinde gerçekleştirilen kongreye IYAŞ ortaklarının ilgisi büyük oldu. Kongrenin divan başkanlığını ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen yaptı. Kongrenin açılış konuşmasını IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Tezcanlı yaptı ve kongrenin hayırlı olmasını temenni etti.

Daha sonra gündem gereği faaliyet raporu okundu. Faaliyet raporu üzerine konuşan ortaklardan Yılmaz Köse IYAŞ yönetimini eleştirirken, eleştirilere cevap ise IYAŞ eski başkanı Bahattin Şenol’dan geldi. Şenol, Köse’nin eleştirilerinin haksız ve gerçek dışı olduğunu belirterek, “Ben cezaevinde iken Yılmaz Köse mahkemeye giderek IYAŞ’a kayyum atanmasını talep etmiş. Ama mahkeme bu talebi reddetti, eğer kayyum atanmış olsaydı şimdi Iyaş’ı başkaları yönetiyor olacaktı” dedi.
Ortaklardan Mustafa Bilgin’de ortaklara dağıtılan temettü miktarını eleştirerek “Bize sakız parası veriyorlar” eleştirisinde bulundu. Yapılan müzakerelerden sonra raporlar kabul edildi ve yönetim kurulu ibra edildi.

YÖNETİM KURULU GÜVEN TAZELEDİ
Kongrenin seçim bölümünde ise mevcut yönetimin dışında bir başka aday çıkmadı Aykut Tezcanlı başkanlığındaki yönetim yeniden güven tazeledi ve 3 yıllığına yeniden göreve getirildi.

ORTAKLARA HİSSE BAŞINA 252
LİRA KAR PAYI DAĞITILACAK…
Bu arada kongre gündeminin kar payı dağıtımına ilişkin bölümde ise IYAŞ’ın geçtiğimiz yıl 15.6 milyon kar ettiği ifade edilerek bunun 2.6 milyon lirasının ortaklara kar payı olarak dağıtılmasının kararlaştırıldığı ifade edildi. Böylece bir hisse başına dağıtılacak net kar payı 252 lira olarak hesaplandı. Bazı ortaklar ise yüksek kara rağmen dağıtılacak karın düşük olduğunu ifade ettiler. Ancak bu yılki kar dağıtım oranının geçtiğimiz yıla göre yüzde 40 oranında arttığı kaydedildi.

YÖNETİMİN ÜCRETLERİ DE
YENİDEN BELLİ OLDU…
Öte yandan kongrede yönetim kurulu başkan ve üyelerinin huzur hakları(maaşları) konusu da zaman zaman gerginliğe neden oldu. Ortakların büyük bölümü tarafından kabul edilen karara göre, 2018 yılında IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanının aylık maaşı 17 bin 800, yönetim kurulu üyelerinin aylık maaşı ise 12 bin 800 olarak belirlendi. Bazı ortaklar yönetimin huzur hakkı bedelinin çok yüksek olduğu görüşünü savundular.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum