Bakın O Ambulans Radara Nasıl Girdi!

Şarkikaraağaç’tan Isparta’ya hasta getirdikten sonra dönüş yolunda radara girerek durdurulduğu ve cezai işlem uygulandığı ileri sürülen ambulansla ilgili gerçeklere Ajans32 ulaştı. Kamuoyuna sansasyonel bir durum gibi servis edilen olaydaki gerçekleri oku

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ocak 2014 15:19
Bakın O Ambulans Radara Nasıl Girdi!

Isparta'nın Şarkikaraağaç İlçesi'nde devlet hastanesi ambulansı, il merkezine hasta bırakıp dönerken yolda radara yakalandı ve hız yaptığı için ceza kesildi. İlk bakışta skandal gibi görünen olayın iç yüzünü ise Ajans32 araştırdı.

Kamuoyunda ve bazı basın yayın organlarında “Ambulansa Radar Cezası” başlıklarıyla verilen olayda ambulansın ‘uyarı ve ikaz’ sistemlerinin çalışmadığı ortaya çıktı. Dolayısıyla bu sistemler çalışmaz halde iken, yani tepe lambası ve siren çalışmaz halde seyreden ambulansın trafikte herhangi bir üstünlüğü yok. Oysa ambulansın hasta taşıdığı sırada, ya da hasta almaya gittiği sırada geçiş üstünlüklerinden yararlanması ve trafikte seyreden diğer araçları uyarması açısından tepe lambası ve sirenlerinin çalışması gerekiyor. Yani Şarkikaraağaç ilçe devlet hastanesine ait ambulansın içerisinde hasta olmaması ve ilçe istikametinde normal seyretmesi nedeniyle ‘trafik kurallarına uyma zorunluluğu’ bulunuyor.

Ambulansa ceza kesilen yerde hız sınırı 70. Oysa herhangi bir uyarı cihazını çalıştırmayan ambulans sürücüsü yolda hız sınırını ihlal ederek 117 kilometreye ulaşmış.

Öte yandan iddia edildiği gibi ambulansın durdurulmadığı ve cezanın plaka üzerinden adrese gönderildiği de tespit edildi. Kamuoyunda ‘nasıl olur da ambulans durdurulur’ gibi bir algı oluşturmanın da gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Bir diğer yanlış bilgi ise ambulans sürücüsünün ilçe hastanesinde tek ambulans olduğu ve kendi kullandığı ambulansın acilen ilçeye dönerek hasta alması ve Konya’ya götürmesi gerektiği yönünde verdiği bilgi. Ajans32’nin araştırmalarına göre İlçe devlet hastanesinde 3 ambulans bulunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum