Bakkallar Aydın’a Emanet

Bakkallar Aydın’a Emanet

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ocak 2022 19:08
Bakkallar Aydın’a Emanet

Bakkallar ve Bayiler Odası Genel Kurulu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Kongreyi, kongrede aday olmayan ve yıllarca başkanlık yapan Mehmet Ali Bapbacı açtı.

Divan Başkanlığını her kongrede olduğu gibi bu kongrede de Birlik Başkanı Ahmet Tural yaptı.

Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar ve diğer oda başkanları ile üyelerin katıldığı kongrede Yönetim, Denetim ve Bilançolar okundu, okunan raporlar oy birliği ile kabul edildi.

Teşekkür konuşması için kürsüye gelen Mehmet Ali Bapbacı, çalışma dönemini aklayan üyelere teşekkür etti.

Osman Kahraman söz alarak konuşma yaptı. 60 yıldır gıda sektöründe çalıştığını halen okul kantinciliği yaptığını belirten Kahraman, "Geçen yıl kredi almak için başvurduğunu 50 bin lira verileceği söylendi, 1200 lira ekspertiz, 1250 lira DASK, ödedik, dosya 3 ay süründü. Sonuçta 10 bin lira gitti. Elimize kalan 40 bin lira oldu. Yani 65 yaşındayım bu kadar prosedür çok. Küçük esnaftan alınan bu kesintiler çok. Kantinciler üvey evlat gibi muamele görüyoruz" dedi.

Ahmet Tural, kantinci Kahraman'ın hacizinden dolayı, icradan dolayı kredi alamadığını altını çizdi "EKKnın kesintisi cüzzi bir miktardır ve Esnaf odası 2500 lira almaz. Biz tefeci değiliz. Krediyi banka verir. 3800 kişi kredi kullandı, benden değil bankadan aldı bu parayı. Hiç kimseye ayrıcalık yok." dedi.

TANSİYON YÜLSELDİ

Kongrede tansiyon yükseldi. Karşılıklı sözler söylendi. Ahmet Tural," bakkal esnafının sorunlarını konuşalım, konu kişisel ve icralık dosya" dedi.

31 YILLIK BAŞKAN ADAY OLMADI

Kongrede aday olmayan 31 yıllık başkan Mehmet Ali Bapbacı, 170 kişinin kredi aldığını söyledi. Bapbacı, "Kantinci üvey evlat değil. Siz bize üye olmadan sorunlarınızı çözmeye çalıştım. Sonuçta bu kongrede aday olmadım ama sizlerin her zaman yanındayım. Bakkal, kantinci, tütüncü gibi Esnafların sorunlarına çözüm olmaya çalıştım. Adayım Sinan Aydın, sonuna kadar arkasındayım. 22 yıldır beraber çalıştık. Yolu açık olsun." dedi.

KONGREDE İKİ ADAY YARIŞTI

Yapılan seçimde mavi liste ile Sinan Aydın, niyaz liste ile Ali Şan Özdemir sandığa gitti. 773 üyesi plan Bakkallar ve Bayiler Odası Kongresinde Sinan Aydın 285, Ali Şan Özdemir 264 oy aldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.