Bakkallar Sorunlarını Anlattı

Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanlığı, son çıkan tekel düzenlemesi ile birlikte ciddi cezalarla karşı karşıya kalan üyelerini bilgilendirmek için harekete geçti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Haziran 2011 12:06
Bakkallar Sorunlarını Anlattı

 

Oda yönetimi; Belediye, Defterdarlık, Sağlık İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu, Muhasebeciler Odası, ve Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla geniş çaplı bir bilgilendirme toplantısı yaptı.

Sigaraların dışarıdan görünmeyecek bir şekilde konulması gerektiğine dikkat çeken Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Ali Bapbacı, aksi takdirde esnafın ağır cezalarla karşı karşıya kalabileceğini ifade etti.

Sigara yasağının öneminden bahseden İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Süleyman Önal, “Medeni bir adım attık. İlkel bir uygulamadan kurtulduk” dedi.

Toplantıda bakkal esnafı büyük alışveriş merkezlerinden duydukları rahatsızlıkları dile getirdi. Esnafın en büyük sıkıntısının sokak aralarına kadar giren AVM’ler olduğuna dikkat çeken Oda Başkanı Bapbacı, bu yasanın çıkması federasyon bazında gerekli girişimleri yaptıklarını kaydetti.

AVM’ler kanununun ilerleyen günlerde çıkacağını vurgulayan İl Defterdarı Rahmi Turan ise, küçük esnaflara da“birleşin” çağrısında bulundu.

Esnafın toplantıya duyarsız kaldığını belirten Bapbacı, davetlerine karşılık veren yetkililere ve esnafa teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.