Bal Firmalarına Reklam Kurulu "Dur" Dedi

Bal firmaları ve reklamları mercek altında...

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Mart 2012 11:57
Bal Firmalarına Reklam Kurulu "Dur" Dedi

Kontrolsüz bal reklamlarına, Reklam Kurulu "dur" dedi.

Kurul, 2 bal firmasına para cezası yağdırdı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı da uygunsuz üretim yapan iki bal firmasının ismini kamuoyu ile paylaştı.

Türkiye'de son döneme yaşanan bal tartışmalarına son noktayı, Reklam Kurulu koydu.

"Organik bal", "kalite ödüllü bal" ve "birçok hastalığa iyi gelen bal" gibi ifadelerle günlerdir medyada çıkan reklamları mercek altına alan kurul, firmaları da yakın takibe aldı.

Kurul, iki firmanın reklamlarında, vatandaşı aldatan ifadeler bulunduğunu belirledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Yanıltıcı, kandırıcı, sağlığa zararlı ürün vesaire oturur müzakere eder, karar verir. Bu balla ilgili reklamları incelediler, ben talimat verdim. Nedir bu mücadele var? Çok da ucuz. İkisine toplam 150 bin TL ceza verilmiş. Süreç devam ediyor. Tüketici hakları ve bu alan son derece önemlidir" dedi.

Bozuk gıdaya göz açtırmayan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı da kurallara aykırı üretim yapan firmaları belirledi.

İki bal firmasının ürünü testi geçemedi.

Bakanlık internet sitesinden, Kayserilioğulları Gıda Sanayi Ticaret Ltd.Şti'ne ait Oskar markasıyla satılan süzme Çiçek Balı ile Tadaban Gıda Sanayi İç ve Dış Ticaret Ltd.Şti'ne ait Maxitat Süzme Çiçek balının labaratuar sonuçlarının olumsuz olduğunu duyurdu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.