BAL Liginde Yükselme ve Düşme Sistemi

2011 – 2012 sezonunda Bölgesel Amatör Lig’den TFF 3.Lig’e toplam 9 takım yükselecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Nisan 2012 07:51
BAL Liginde Yükselme ve Düşme Sistemi

2011 – 2012 sezonunda Bölgesel Amatör Lig’den TFF 3.Lig’e toplam 9 takım yükselecek.

Grup müsabakaları çift devreli lig usulüne göre deplasmanlı olarak oynanacaktır. Gruplarında birinci ve ikinci olan 26 takım arasında tarafsız merkezlerde oynanacak tek maçlı eliminasyon sistemi ile oynanacak play-off müsabakaları sonunda 9 takım TFF 3.Lige yükselecek.

Öncelikle gruplarında ikinci olan 13 takımın usul ve esasları Amatör İşler Kurulunca belirlenerek ilan edilecek eşleşme ve kura çekimi sonrası oynanacak 1. tur eleme müsabakalarında 5 takım belirlenecek.

Gruplarında birinci olan 13 takım ve ikinciler arasında oynanan 1. tur eleme maçlarından gelen 5 takım olmak üzere toplam 18 takım usul ve esasları Amatör İşler Kurulunca belirlenerek ilan edilecek eşleşme ve kura çekimi sonrası 2. tur eleme müsabakaları oynayacaklardır.

1.tur eleme maçlarında 2 grupta temsil edilen İzmir ilinden 2 grup ikincisi çıktığı takdirde grup ikincisi olan 2 takım birbirleriyle eşleşerek eleme müsabakasını oynarlar. 3 grupta temsil edilen İstanbul ilinden 3 grup birincisi ve 3 grup ikincisi çıktığı takdirde grup ikincisi olan 3 takım play-off 1. tur müsabakalarını eleme usulü değil tek devreli lig usulüne göre oynarlar, birinci olan takım 2. tur eleme maçlarına katılma hakkını kazanır. İstanbul ilinden 3 grup birincisi 2 grup ikincisi çıktığı takdirde grup ikincisi olan 2 takım birbirleriyle eşleşerek tek maç eleme usulü müsabakasını oynayacaklar.

2.tur eleme maçlarında grup birincisi olan takımla 1.tur elemeleri sonunda aynı ilden ikinci olarak gelen takım, 5 takımın içinde yer alırsa aynı ilin bu iki takımı birbiriyle eşleştirilir.

2.tur eleme maçlarında İstanbul ili 3 veya 4 takımla yer alırsa takımlar birbirleriyle tek maç eleme usulü eşleştirilir. 2.tur eleme maçlarında İzmir ili 2 takımla yer alırsa tek maç eleme usulü birbirleriyle eşleştirilir, 3 takımla yer alırsa bu 3 takım tek devreli lig usulüne göre müsabakalarını oynarlar, birinci olan TFF 3.Lig’e çıkar.
2.tur eleme müsabakaları sonunda galip gelen 9 takım TFF 3.Lig’e çıkmaya hak kazanır.

(2) Gruplarında son iki sırayı alan takımlar yerel amatör lige düşerler. BAL’dan kulübün bulunduğu ilin en üst yerel ligine düşülür.

(3) İllerin BAL’a katılım için belirlenen kontenjanlarında TFF 3. Lig’den düşmeden kaynaklanan kontenjan artışı olması veya belirlenen kontenjanın altında takımla lige katılınması durumunda BAL’dan TFF 3.Lig’ine yükselme, BAL’da kalma ve BAL’dan yerel lige düşme ile yerel ligden BAL’a yükselme aşağıdaki belirtilen yöntemle meydana gelir:

BAL Kontenjanı 2 (iki) takım olup 3 (üç) Takımla Temsil Edilen İller

2011 – 2012 sezonunda, BAL’da iki takımla temsil edilme hakkı olup da; TFF 3.Lig’den düşmeler nedeniyle üç takımla temsil edilen Isparta, Malatya ve Yalova illerinin;

3 takımdan biri TFF 3.Lig’e yükselir, iki takımı küme düşerse ilin en üst yerel liginde birinci ve ikinci olan takımlar doğrudan BAL’a yükselir.

3 takımdan biri TFF 3.Lig’e yükselir, bir takım küme düşerse ilin en üst yerel liginde birinci 13 olan takım doğrudan BAL’a yükselir. Kalan takım ise yerel lig ikincisi ile baraj müsabakası oynar.

3 takımdan biri TFF 3.Lig’e yükselip diğer iki takım küme düşmezse; bu takımlardan sezon sonu puan tablosunda alt sırada olan takım doğrudan yerel lige düşer, üst sırada olan takım ise yerel lig ikincisi ile baraj müsabakası oynar. İlin en üst yerel lig birincisi olan takım doğrudan BAL’a katılır.

3 takımdan hiçbiri TFF 3.Lig’e yükselmez; diğer iki takım küme düşerse, ligde kalan takım BAL’da kalır. yerel lig birincisi ise doğrudan BAL’a katılır.

3 takımdan biri küme düşerse, kalan iki takımdan sezon sonu puan tablosunda alt sırada olan takım yerel lig birincisi ile baraj müsabakası oynar. Sezon sonu puan tablosunda üst sırada olan takım BAL’da kalır.

3 takımdan hiçbiri TFF 3.Lig’e yükselmez ve küme düşmezlerse, sezon sonu puan tablosunda en üstte olan takım BAL’da kalır, en alta olan takım doğrudan yerel lige düşer. İkinci olan takım ise yerel lig birincisi ile baraj müsabakası oynar.

Ajans32 Spor Servisi
Hüseyin KAHRAMAN

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.