Balaman Dönemin Hesapları İnceleniyor

Isparta Belediyesi, 3 yıl aradan sonra Balaman döne mi hesaplarını didik didik incelemeye aldı. Çok kapsamlı bir yargı sürecinin başlatılacağı iddia ediliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Nisan 2012 12:38
Balaman Dönemin Hesapları İnceleniyor

Eski Belediye Başkanı Hasan Balamanın yaptığı şikayetler ve başvurular nedeniyle hem idari hem de yargısal anlamda soruşturma yağmuruna tutulan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, çok ciddi bir dava süreci başlattı.

Günaydın’ın Belediye Hukuk İşleri Müdürlüğü'ne Balaman dönemi tüm para hareketlerinin didik didik incelenmesi ve tespit edilen eksiklik ve usulsüzlüklerin yargıya taşınması talimatı verdiği öğrenildi. Belediye avukatları, 8 yıllık zaman aşımı süresi geçmeyen 2005 ile 2009 yıllan arasındaki tüm ihale, satın alma, doğrudan temin ve diğer iş ve işlemlere ilişkin evrak ve belgeleri inceliyor.

29 Mart 2009 seçimlerinde 'hesap sorma' vaadiyle göreve gelen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu sözünü 3 yıl sonra yerine getirmek için harekete geçti. Eski Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın kendi adıyla, isimsiz ya da başka isimler altında yaptığı şikayetler ve başvurular nedeniyle başı dertten kurtulmayan Belediye Başkanı Günaydın, görev süresin son 2 yılında hesap sorma hareketine geçti. Günaydın'ın son yaşanan operasyon, tutuklamalar ve Isparta Ağır Ceza ı Mahkemesi'nde 1 başlayan yargılama sürecinin yaşanmasından sonra Balaman döneminin didik didik incelenmesi, tespit edilen suç unsurlarının Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilmesi talimatı verdiği öğrenildi.

İNCELEME BAŞLATILDI

Belediye Hukuk İşleri Müdürlüğü'nün Başkan Günaydın'ın talimatları doğrultusunda Meclis kararıyla part-time avukatlık sözleşmesi yapılan Isparta Barosu'na kayıtlı avukatlar aracılığıyla çalışmaya başladığı bildirildi. Bu çalışma kapsamında 8 yıllık zaman aşımı süresi henüz dolmayan Balaman'ın başkanlık dönemine ait 2005 ve 2009 yıllan arasındaki tüm satın alma, ihaleler, doğrudan temin ve diğer iş ve işlemlere ilişkin evrak ve belgeler tek tek taranıyor. Belediye icraatları kapsamındaki para hareketleri, uygulamalar ve diğer konularda herhangi bir suç unsuru, usulsüzlük ya da eksiklikle karşılanırsa ilgililer hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulacak.

BALAMAMA 32 DAVA AÇILABİLİR

Isparta Belediyesi'nin MHP'li yönetimin son yaşanan operasyon, tutuklamalar ve Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılama sürecinden sonra başlattığı bu çalışma kapsamında eski Belediye Başkanı Hasan Balaman, dönemin başkan yardımcıları, daire Müdürleri ve diğer imzaya yetkili Belediye görevlileri hakkında çok kapsamlı bir soruşturma ve yargılama sürecini başlatmayı hedeflediği belirtiliyor. Hatta Balaman ve ekibi hakkında açılacak dava sayısının Isparta’nın plaka kodu olan 32 olmasının öngörüldüğü Belediye'den sızan bilgiler arasında.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.