Balaman Hakaret ve Suç Uydurma Davasında Beraat Etti

Eski Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın Belediye'ye yönelik operasyon kapsamında hazırlanan iddianame sonrası Başkan Yusuf Ziya Günaydın ve ailesi hakkında yaptığı açıklamalar hakaret sayılmadı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Haziran 2012 12:37
Balaman Hakaret ve Suç Uydurma Davasında Beraat Etti

Isparta Belediyesi'ne yönelik düzenlenen operasyon sonrası Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın kızı Zeynep Konur ve eşi Dilek Günaydın ile kayınbiraderi Mehmet Ateşgül'ün de sanık olarak yargılandığı davaya yönelik hazırlanan iddianameye ilişkin açıklamalarda bulunan eski Belediye Başkanı Hasan Balaman hakkında beraat çıktı.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Hasan Balaman hakkında 26 Ocak 2012 tarihinde basına verdiği demeçte şahsına ve ailesine yönelik onur kırıcı, şeref ve saygınlığını rencide eden ifadeler kullandığı gerekçesiyle kamu görevlisine hakaret suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu.
Günaydın'ın, avukatı aracılığıyla yapılan suç duyurusu dilekçesinde Hasan Balaman'ın ,"Günaydın ve ekibinin 3 yıldan bu yana Isparta Belediyesi'ne yapmış olduğu bir sürü usulsüzlükler vardı, hatalar vardı, peşkeşler vardı... Bu arkadaşlarımız belediyede yolsuzluk yapmaya 29 Mart akşamında başlamışlardır, Hani o gün akşam havai fişekleri patlatıyorlardı ya böyle. İşte bu havai fişeklerle yolsuzluk yapmaya başlamışlar' demek suretiyle mahkeme kararıyla ispatlanmamış bir takım iddialarla ilgili olarak Günaydın'ın töhmet altında bırakıldığını, şahsına karşı eleştiri sınırlarının aşıldığını, kamuoyunda küçük düşürüldüğü ifade edildi.

Suç duyurusu dilekçesinde Balaman'ın 'Bir belediye başkanı düşünün ki aile bireyleri örgüt kurmakla, suç örgütü kurmakla ve yolsuzluk yapmakla suçlanıyorlar. Bir belediye başkanı düşünün 172 yıla kadar hapsi isteniyor... Aile bireyleri ile birlikte maalesef Ispartamızın onuru ile oynamışlardır... Yusuf Ziya Günaydın ve yakın aile çevresi, bırakın Isparta halkına hizmet etmeyi kendi menfaatlerine, kendi şirketlerinin menfaatlerine hizmet eder duruma gelmişlerdir" ifadesiyle eleştiri sınırlarını aştığı, Başkan ve ailesine yönelik ağır hakaretlerde bulunduğu, bu nedenle TCK'nın 125. Maddesi gereği Balaman hakkında soruşturma başlatılması talep edildi. Aynı dilekçede Balaman'ın 'Belediyede ve belediyenin şirketlerinde delil karartma işlemlerinin yapıldığı şüphesi bende hasıl oldu. Bir çok arkadaşımız bana geliyor. Diyorlar ki. ya özellikle şirketlerde delil karartmaların devam ettiği. Isparta Belediyesi’ndeki yapılan bu yolsuzluk operasyonu ile ilgili aynı işlemlere konu olan işlemlerin belediyenin şirketlerinde de olduğu ve belediye şirketlerine bu operasyonun sıçramadığından dolayı buradaki bir kısım evrakları, belgeleri yok etmeye çalıştıkları konusunda duyumlar geliyor.

İlgili makamların bence ivedilikle harekete geçmesi lazım. Yusuf Ziya Günaydın düpedüz şu anda hem de yüzde 99 ihtimal delil karartma işlemlerine hızla devam etmektedir' şeklindeki açıklamaları ile işlenmeyen bir suçun delil veya emarelerini soruşturma yapılmasını sağlayacak şekilde uydurmak suçundan TCK 127 madde gereği suç uydurma suçu işlediği belirtildi. Balaman hakkında açıklanan nedenlerle kamu görevlisine hakaret suçundan TCK:nın 125, suç uydurma suçundan TCK'nın 127 maddesi uyarınca dava açılması istendi.

HAKARET YOK

Isparta 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen dava, üçüncü celsede sonuçlandı. Duruşmaya katılan Hasan Balaman 'Ben hakaret kastıyla hakaret etmedim. İddianamede belirtilen hususları siyasi olarak değerlendirdim' diyerek beraatını istedi. Mahkeme heyeti Balaman'ın açıklamalarında hakaret ve suç uydurma konusunun teşkil etmediğine kanaat getirerek Balaman hakkında beraat kararı verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum