Balaman: 'Isparta'nın Onuruyla Oynadılar!'

Isparta Belediyesi ve Belediye ile iş yapan firmaların yetkililerine yönelik düzenlenen operasyonun iddianamesinde, müşteki sıfatıyla yer alan eski Belediye Başkanı Hasan Balaman çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Ocak 2012 14:58
Balaman: 'Isparta'nın Onuruyla Oynadılar!'

Balaman ilk olarak kendisinin iddianamede müşteki sıfatıyla yer almasına açıklık getirdi. Balaman, “Ben, Günaydın ve ekibinin yaptığı yolsuzluklar, usulsüzlükler ve peşkeşlerle ilgili bazı mercilere suç duyurusunda bulundum. Demek ki bu suç duyurusu dikkate alınmış. İddianameyi de görünce bizim suç duyurusunda bulunmamızın haklı olduğu ortaya çıkmış oldu” dedi.

İddianamede suç örgütü kurmakla suçlanan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ ile Günaydın’ın aile bireylerini Isparta’nın onuruyla oynamakla suçlayan Eski Belediye Başkanı Hasan Balaman, “Ben iddianameyi okuyunca gerçekten şok oldum. Eski bir Belediye Başkanı olarak üzüntü duydum. Çünkü Isparta adına üzüntü verici bir durum. Bir Belediye Başkanı ve aile bireyleri suç örgütü kurmakla suçlanıyorlar. Belediye Başkanının 172 yıla kadar hapsi isteniyor. Günaydın ve ailesi Isparta’nın onuruyla oynamışlardır. Isparta’nın itibarını düşürmüşlerdir. Isparta halkına hizmet etmek yerine kendi aile şirketlerinin menfaatlerine hizmet etmişlerdir” dedi.

"Pankarta ne yazmışlarsa kendileri yapmışlar”
29 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin ardından Belediye’ye asılan pankartta yer alan tüm yazıları Günaydın ve ekibinin yaptığını ileri süren Balaman, “29 Mart seçimlerinden sonra Belediye binasına Balaman’ın uğrattığı zararlar diye pankart asmışlardı. Ben o pankartın yanlış yazıldığını düşünüyorum. Çünkü o pankartta yer alanların tümünü Günaydın ve ekibi yapmıştır zaten. O pankartta ne yer alıyorsa yapmışlar. Bunu iddianamede görebiliyoruz. Ben burada ilahi adaletin tecelli ettiğini düşünüyorum. Çünkü benim arkamdan helva dağıtanlar iddianamede Günaydın’dan şikâyetçi olmuşlardır. İddianamede yer alıyor Resul Göçer biz Hasan Balaman’ın uğrattığı zararları pankart yaptık ama şimdi biz ondan daha fazlasını yapıyoruz diye. Bunlar hep iddianamede yer alıyor” diye konuştu.

"Günaydın, iddianameyi okuyunca yüzün kızarmadı mı?”
İddianamede yer alan suçlamalardan Günaydın’ın utanç duymadığını iddia eden Eski Belediye Başkanı Balaman, “Sayın Günaydın sen bu iddianameyi okudun mu? Hiç yüzün kızarmadı mı? Hiç utan duymadın mı? İki elini kafanın arasına koyun ben ne yaptım diye düşünmedin mi? Demek ki düşünmemişsin. Demek ki utanç duymamışsın hala benimle uğraşıyorsun” ifadelerini kullandı.

“29 Mart akşamı yolsuzluk yapmaya başlamışlar”
Balaman ayrıca Günaydın ve ekibinin yolsuzluk yapmaya 29 Mart akşamı başladığını ileri sürdü. Balaman konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “Bunlar daha seçimlerin yapıldığı 29 Mart akşamı yolsuzluk yapmaya başlamışlar. O gün akşam hepimizin bildiği bir sürü havai fişek attılar. Duyarlı bir Ispartalı vatandaşımız da bu konuyla ilgili hassasiyetini ortaya koyarak ilgili makamlara durumu anlatmış. Bunlar da iddianamede yer alıyor.”

“Delilleri karartmaya çalışıyorlar”
Balaman ayrıca şok bir iddia da bulundu. Belediye ve Belediye’ye bağlı şirketlerde delillerin karartılmaya çalışıldığını ifade eden eski Belediye Başkanı Hasan Balaman, “İlgili makamları göreve çağırıyorum. Şu anda Günaydın hızlı bir şekilde özellikle şirketlerde delil karartmaktadır. Bana böyle duyumlar geliyor. Yetkililer biran önce bununla ilgili harekete geçmelidir. Çünkü bu operasyon belediyeye yönelik oldu. Belediye’den evraklar alındı. Şirketlere bir sıçrama olmadı. Bu nedenle şirketlerde delil karartılma çalışmaları olduğunu duyuyoruz” diye konuştu,

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
28 Yorum