Balaman’a Nuri Uzaktaş’tan Da Veto Geldi

Isparta Belediyesi’nin AK Partili eski Başkanı Hasan Balaman’a, mevcut İl Başkan’ı Nuri Uzaktaş’tan da veto geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Nisan 2012 13:47
Balaman’a Nuri Uzaktaş’tan Da Veto Geldi

Siyasete AK Parti saflarında dönmek istediğini yakın çevresine söylediği iddia edilen Hasan Balaman’a, veto üzerine veto geliyor.

Geçtiğimiz aylarda Isparta’ya gelen Başbakan yardımcısı ve partinin ağabeyi Bülent Arınç, 29 Mart 2009 Mahalli İdareler Seçimi'nde Hasan Balaman'ı aday göstermekle büyük hata yaptıklarını itiraf etmişti.

Arınç: "Boşuna kaybetmedik. Millet oy vermek istedi. Biz 'istemiyoruz, verme dedik' şeklinde konuştu. Arınç, bu hatalarını 2014'te gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimi'nde telafi edeceklerini söyledi; "Gül yüzlü; Isparta’ya gül gibi bir aday çıkaracağız. Kusurumuzu affettireceğiz" demişti.

UZAKTAŞ NE DEDİ?

AK Parti Genel Merkezi tarafından İl Başkanlığına aday gösterilen ve oyların tamamına yakınını alarak, İl Başkanı olan Nuri Uzaktaş, kendisine verilen konuşma sırasında: “2007 - 2009 yıllarında İl Başkanlığı görevini sürdürdüm. Belediye Başkan aday adaylığı için istifa ettim. yerel seçimlerde halkımız bize oy vermek istedi, ancak biz bunu reddettik. Halka rağmen hiçbir şey yapamazsınız. Biz bir daha bu hataya düşmeyeceğiz” dedi.

29 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde 2004- 2009 Dönemi Belediye Başkanı olan Hasan Balaman tekrar aday gösterilmişti. AKP, bu seçimi kaybetmişti. Şu anki Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Milliyetçi Hareket Partisi'nden aday olmuş yüzde 38,7 oranında oy almıştı. Aldığı oy sayısı ise 40 Bin 759 olmuştu. AKP'nin II. kez aday gösterdiği Hasan Balaman ise yüzde 31,9'da kalmıştı. 33 Bin 476 oy alan Hasan Balaman AKP'ye yerel iktidarı kaybettirmişti.

Belediye'de yerel iktidarı Hasan Balaman yüzünden kaybeden AKP, İl Genel Meclisi'ni ise kazanmıştı. Bu alanda Adalet ve Kalkınma Partisi, en yüksek oy oranına ulaşmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum