Balaman'ın Şikayetiyle ITKM İnşaatı Sorgulanıyor

Isparta Belediyesi, eski Başkan Balaman'ın yaptığı şikaye üzerine Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi 3. proje tadilatı ile kamunun zarara sokulduğu iddialarıyla ilgili soruşturuluyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Ağustos 2011 18:21
Balaman'ın Şikayetiyle ITKM İnşaatı Sorgulanıyor

Hasan Balaman'ın 29 Mart 2009 yerel seçimlerini kaybetmesinde etkisinin büyük olduğu tahmin edilen Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi'ne ilişkin tartışmalar bitmiyor.

Belediye Başkanı Günaydın'ın ITKM'nin biran önce tamamlanması adına düzenlettiği 3. Zeyilname (proje tadilatı) Balaman'ın yaptığı şikayet üzerine soruşturma konusu oldu.

Isparta Belediyesi'nin 2010 yılı içerisinde 43 dükkan bağışı olarak yaptığı 3.zeyilname eski Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın şikayeti üzerine muhakkik soruşturmasına tabi tutuldu.

Belediye Başkanı Günaydın başta olmak üzere diğer ilgililerden, Balaman'ın şu iddialarına cevap istendi:

Isparta Belediyesi tarafından 30 Eylül 2005 tarihinde 1643 nolu Encümen Kararı ile kat karşılığı ihalesi yapılan Ticaret ve Kültür Merkezî inşaat işinin uygulanmaya konulmasından sonra; söz konusu proje üzerinde tarafınızdan Belediye Başkanı olarak 15.10.2010 tarihinde 1192 sayılı encümen karan ile müteahhit lehine zeyilname ve proje tadilatı yaparak yeni bir tablosu oluşturduğunuz, alman encümen karan sonunda müteahhit lehine 1.687.102 TL değer artışı yaptığınız, bu bedel karşılığında 2650 m 2'den oluşan 43 bağımsız bölümün alınmasına karara bağlandığınız, belediyeyi düşük bedelli konuma sahip işyerlerini aldığınız, belediye lehine yüksek m2 yerine düşük m2 kazandırdığını ve kamuyu yaklaşık 7.5 milyon TL zarara uğrattığınız, yapılan bu işleri Isparta halkının yarannaymış gibi halka anlattığınız ve bunu yaparken de müşteki Hasan Balaman'a iftira ettiğiniz' konulan ile ilgili hakkınızda inceleme yapılacaktır "

105.8 MİLYON TL ZARAR OLUŞTURDUĞU BİLİRKİŞİ RAPORUYLA TESPİTLİ

ITKM konusunda müteahhit lehine değer artışı yapıldığı ve Belediye'nin zarara uğratıldığını iddia eden eski Belediye Başkanı Hasan Balaman'Ia ilgili bu konuda yürütülen soruşturmalar, şikayetler hatta mahkemece görevlendirilen bilirkişi raporları bulunuyor. Mahkeme aracılığıyla görevlendirilen Bilirkişi heyeti, Balaman döneminde yapılan 1 ve 2.zeyilname sonucunda müteahhit lehine 105.8 milyon TL değer artışı oluşturulduğunu tespit etmiş, söz konusu rapor İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş talep edilmesi için Valiliğe sevkedilmişti.

BİLİRKİŞİ HEYET RAPORU

2.Asliye Hukuk Mahkamesi'nce görevlendirilen Bilirkişilerce hazırlanan rapora göre, Balaman döneminde yapılan 1. ve 2. Zeyilname (proje tadilatı) sonucunda müteahhit lehine 105.8 milyon TL değer artışı tespit edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum