Balaman'ın Soruşturması Ne Durumda?

İçişleri Bakanlığının eski Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman ve dönemin Hesap İşleri Müdürü Mehmet Çakır hakkında ''vergi kaçırma'' suçlamasıyla soruşturma izni vermişti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ekim 2011 13:29
Balaman'ın Soruşturması Ne Durumda?

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, göreve geldiğinde eski dönemle ilgili yapılan araştırmada belediye şirketleri ISBAŞ, ISTEM ve BELMAŞ'tan toplam 8 milyon liralık hizmet ve malzeme alımı yapılmış gibi gösterildiğini tespit ettiklerini ve bununla ilgili hukuki süreç başlattıklarını söylemişti.

Eski Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın 5 yılda 214 belediye mülkünün satışına imza attığı Isparta Belediyesi tarafından belirlenmişti. Sır gibi yürütülen, 3 çuvala yakın belgesi Adliyede bulunan Hasan Balaman soruşturmasında son durum bilinmiyor.

2009 yılında yerel seçim öncesinde Demokrat Parti'nin (DP) Belediye Başkan Adayı Mehmet Aybatılı'nın ISBAŞ'ın (Isparta Bimsblok Anonim Şirketi) satışıyla ilgili ortaya attığı iddialar üzerine harekete geçen Isparta Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatmıştı.

Mehmet Aybatılı, konuyla ilgili savcılığa ifade verdiğini, elindeki belgeleri savcıya sunduğunu söylerken, artık yargı karar verecek demişti.

2009 YILINDA İDDİALAR NEYDİ?

DP'nin Isparta Belediye Başkan Adayı Mehmet Aybatılı'nın ortaya attığı ilk iddia İcra Hukuk Mahkemesi Hakimliği'nin görevlendirdiği bilirkişinin, Büyük İstanbul Yapı'ya 'hurda' diye satılan ISBAŞ Fabrikası için tam otomasyonlu ve tam kapasiteli üretim yapıldığını tespit etmesi konusuydu.

İkinci iddia ise 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin görevlendirdiği bilirkişinin de fabrikanın satıldığı Büyük İstanbul Yapı'dan alınan çek ve senetlerin tahsil edilmesine rağmen, ISBAŞ'ın resmi kasa defterine geçirilmeyişiyle ilgiliydi.

Aybatılı ayrıca ISBAŞ Fabrikası'nın, Isparta Belediyesi'nden 3 trilyon lira ödünç para aldığını ve bu paranın geri ödenmediğini iddia etmişti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum