Bale Dünya Üzerinde Önemli Bir Konuma Sahip

Isparta’yı baleyle tanıştıran Koreograf pedagog Nataliya Gorelova resital gösterileriyle ilgili değerlendirmede bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ocak 2018 14:09
Bale Dünya Üzerinde Önemli Bir Konuma Sahip

Nataliya Gorelova Bale Sanat Merkezi Sahibi ve hocası olan Nataliya Gorelova  “10 yıl öncesi Isparta ‘da ve çevresinde klasik baleyi tanıtma amacıyla  yola çıkmış ve bu günlere gayet başarılı şekilde ulaştım. Muhteşem bir gösteri atlattık Isparta ve Dinarda, bin kişinin üzerinde seyirci kitlesi ile her zaman ki gibi öğrencilerimin gösterilerini izlediler. Zamanla anlamış oldum ki Isparta’da  belli bir kitleye ulaştım, çoğu insanlar bale sahne sanat konusunda  modern şehirlerden  gelip zaten balenin ne olduğunu hangi yol geçmek gerektiğini biliyor ve izlemişlikleri vardı. Bale Türkiye’de pek gelişme göstermemiş olsa da Dünya üzerinde önemli bir konuma sahip. Gelişmiş Dünya Ülkelerinde birçok kişi tarafından tercih edilen bir sanat dalıdır” dedi.Balede öğrenilen disiplin, tüm hayatı etkilemektedirNataliya Gorelova “Vücudun daha ince, esnek ve zarif olmasına etki etmekle beraber güç açısından da daha dayanıklı ve sağlıklı olmasına yardımcı olmaktadır. Tüm bu özellikler için baleye  küçük yaşta başlaması gerekir. Bale içeriğinde yapılan tüm hareketler, zarafet ve asaleti temsil eder. Bale öğrencilerinin yürüyüşü, duruşu, oturması her ortamda hayranlık kazandıracaktır. Bale eğitimi, fiziksel sonuçlar haricinde kişilerin büyük  kendi iç disiplinlerinin oluşmasını sağlar.

Balede öğrenilen disiplin, tüm hayatı etkilemektedir.

Sorumluluk ve kendine güvenin artması, bale eğitiminin olumlu yan etkilerinden bir tanesidir. Sorumluluk almayı öğrenen küçükler, ileriki yaşamlarında kendileri için kolaylıklar sağlayacak kazanımlar elde ederler. 15’inci yüzyılda İtalya’da doğan ve  olarak kabul edilen dans, ilk zamanlarda kraliyete ait olarak değerlendirirdi. Baleyi büyük bir sanat yapan ve tüm dünyada bir akıma dönüşmesini sağlayan isim kuşkusuz Rusya’dır. Çünkü kendine has bir ekole sahip olan okul bu ülkenin topraklarında yer almıştır diye ifade eden

Bilinçli Veli Kaliteli Öğrenci  

Nataliya Gorelova “tanıtım amaçlı 10 yıla yakın çalışmalarımı yaptım, herkesin ulaşacak bir şekilde standartlarımı koydum ve anladım ki artık filtrasyon  yapmanın zamanı gelmiş!  Bu sanat dalı Isparta’da herkesin ulaşabileceği standartlarda yaptım. Artık  öğrencilerimi ve velilerimi çok titiz şekilde seçmek zorundayım  sağlıklı sonuç alabilmek için ve mesleksel bu işi yapmak isteyen çocukların yolları açmak için. Dünyada en elit ve hocaların en uzun eğitim istenen 9 yıl akademi 4 yüksek lisans ve 4 pedagoji, koreografi benim gördüğüm gibi sadece klasik piyanoda ve klasik bale de var.  Kolayca  3 aylık her spor dalında alınan antrenör belgesi olan her hangi kursa göndermemeyi öneriyorum. Klasik bale maliyetli bir sanat, ilerde yurt dışından gelen point bale ayakkabısı oldukça pahalı ve yurt dışından gelmektedir. Büyük öğrenciler onların kullanması şarttır.  Çalışmalarımız 11 ay sürmekte ve balenin yaz tatili ancak 1 ay verebiliyorum ki kalite alabilmek ve çocukların geri gitmemesi için. Bütçeleri vermeye hazır olan veliler var  fakat hiç bir bilgi sahibi olmayan, araştırmayan bir bale eseri bile izlemeyen bir dünya müzik yazarı bilmeyen velilerin çocukları baleyle tanıştırmak çok 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.