Balık sezonu açıldı, tezgahlar şenlendi

Balık sezonu açıldı, tezgahlar şenlendi

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Eylül 2018 10:27
Balık sezonu açıldı,   tezgahlar şenlendi

Av yasağının sona ermesinin ardından denize açılan tekneler özellikle palamut ve istavrit avladı. Balıkçılar bu sezondan umutlu olduğunu belirtirken vatandaşın balığa doyacağını söyledi.

Denizlerde av yasağının 1 Eylül' de kalkmasının ardından denize açılan tekneler özellikle palamut ve istavrit avlarken, vatandaşlar yaklaşık 4 buçuk aylık sürenin ardından Halkevi'ndeki balık pazarında ilk kez tezgahlarda bu kadar balık çeşidini bir arada gördü.  Av yasağının bitmesiyle fiyatların düştüğünü söyleyen balıkçı esnafı, şuanda deniz suyunun tam soğumadığını, deniz karıştığı zaman ve su soğumaya başladığı zaman balığın daha da bol olacağını söylediler. 

BALIK SATIŞLARI İYİ, 

ESNAFIN YÜZÜ GÜLÜYOR

Sezonun ilk günlerinde balıkların tezgaha inmesi ile palamut 10 liraya alıcı bulurken, hamsinin kilosu ise 10 liraya kadar düştü. Sezonun başlaması ile yüzlerinin güldüğünü ifade eden Balkanlar Balıkçılık Sahibi Mehmet Balkan, bu sezon balık bolluğundan memnun olduklarını belirterek; “Fiyatlar şuanda sezon yeni başladığı için yüksek sayılır. Ancak, önümüzdeki günlerde bu fiyatlar daha çok düşeceğini tahmin ediyoruz. Öte yandan, palamut ve hamsi de bu sezon bolluk yaşanacağını düşünüyoruz. Vatandaşlarımızın sezonun açılması ile balıkçılara yoğun ilgi göstermesi, biz balıkçı esnafının yüzünü güldürdü” dedi. 

İŞTE BALIK FİYATLARI

Sezonun açılması ile birlikte tezgahlardaki yerini alan Balıkların fiyatları ise şöyle; Hamsi 10 lira, İstavrit 15 lira, Mezgit 20 lira, Turna Mezgit 40 lira, Palamut Tane 10 lira, Levrek 35 lira, Çupra 35 lira, Turna 40 lira, Tekir 20 lira, Barbun 30 lira ve Somon 25 lira. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.