Banka Dosya Masrafını İspatlayacak

argıtay, kredi alımlarında müşteriden talep edilen 'dosya masrafı'nın geri ödenmesi gerektiğine hükmeden yerel mahkeme kararını bozdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ağustos 2012 12:43
Banka Dosya Masrafını İspatlayacak

ahkeme, bu masrafların ne olduğuna açıklık getirilmesi gerektiğine karar verdi. Bundan böyle banka zorulu masrafların ne olduğunu açıklamak durumunda kalacak.

Yargıtay'ın kararında bankanın bunu ispatlayamaması durumunda diğer ücret ve masraflar başlığı altında belirlenen bir miktarın tüketiciden alınmasının haksız şart oluşturacağına vurgu yapıldı.

Bir vatandaş çektiği banka kredisinde kendisinden istenen dosya masrafının iadesi istemiyle Isparta 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açmıştı.

Yerel mahkemede davayı kabul ederek dosya masrafı adı altında tahsil edilen bin 645 TL'nin ilgili bankadan alınarak tüketiciye verilmesine karar vermişti. Mahkemenin kararına itiraz edilince dosya Yargıtay'ın gündemine gelmişti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.