Barajların Doluluk Oranı Yüzde 72

Barajların Doluluk Oranı Yüzde 72

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2016 11:07
Barajların Doluluk Oranı Yüzde 72

DSİ 18. Bölge Müdürü Vekili Nadir Abay, Isparta’daki baraj ve göletlerin doluluk oranları hakkında bilgi verdi. 01 Temmuz 2016 tarihi itibariyle yapılan ölçümler sonrasında içme ve sulama suyu olarak kullanılan göletlerdeki durum yüzleri güldürdü. Barajların toplam doluluk oranının yüzde % 72 seviyesinde olduğunu belirten Abay, çiftçilerin yıl içerisinde su sıkıntısının olmadığını belirtti. Isparta’nın içme suyunun sağlandığı Darı deresi Barajı'nın doluluk oranının yüzde 67 olduğunu söyleyen Bölge Müdür Vekili Abay, Eğirdir Gölü’nde, doluluk oranının yüzde 89, Kovada Gölü’nde yüzde 84, Gölcük’te ise yüzde 63 olduğuna dikkat çekti.

Devlet Su İşleri (DSİ) 18.Bölge Müdürü Vekili Nadir Abay, 01 Temmuz 2016 itibarıyla bölge müdürlüğü sahasındaki barajların toplam doluluk oranının yüzde % 72 seviyesinde olduğunu belirtti. Abay, çiftçilerin yıl içerisinde su sıkıntısının olmadığını, bununda sevindirici bir gelişme olduğuna dikkat çekti.

Isparta’nın su kaynaklarının korunması, geliştirilmesi ve yönetilmesini en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını aktaran Abay, özellikle son yıllarda vahşi sulama yerine damla sulama sistemine geçilmesinin büyük ölçüde su tasarrufu sağladığına değindi.

Son dönemdeki yağışların barajların doluluk oranının artırdığını kaydeden DSİ 18. Bölge Müdürü Vekili Nadir Abay, bölgenin iyi bir sezon geçirdiğini söyledi. Isparta’nın içme suyunun sağlandığı Darı deresi Barajı'nın doluluk oranının yüzde 67 olduğunu söyledi.

Bölge Müdürü Abay, Eğirdir Gölü’nde, doluluk oranının yüzde 89, Kovada Gölü’nde ise yüzde 84 olduğunu belirterek Gölcük’te ise oranın yüzde 63 olarak kayıtlara geçtiğini bildirdi.

DİĞER BARAJ VE GÖLETLERDE DOLULUK ORANI
DSİ 18. Bölge Müdürlüğü sahasında bulunan Isparta’daki diğer baraj ve göletlerde doluluk oranları ise şöyle: Yalvaç Barajı % 69, Sorgun Barajı % 89, Balcı Göleti % 62, Barla Göleti %85, Çarıksaraylar Göleti %71, Dedeçam Göleti %95, İleydağı Göleti %64, Körküler Göleti %87, Örenköy Göleti %86, Çetince Göleti %80.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum