Barış Rallisi Yola Çıktı: Rotada Isparta’da Var

Barış Rallisi Yola Çıktı: Rotada Isparta’da Var

Yayınlanma:
Barış Rallisi Yola Çıktı: Rotada Isparta’da Var

Allgau Orient Rally (Dostluk ve Barış Rallisi) başlıyor. Ralli kapsamında 20 ülkeden, 82 takım ve 580 yarışmacı, 300’den fazla araçla, barış için 11 bin 500 kilometre yol yapacak. Ralli Isparta’ya da gelecek.

Türkiye’nin AB Bakanlığı’nın himayesinde, Berlin Büyükelçiliği’nin desteğiyle düzenlenen ralliye katılanlar, cumartesi günü Almanya’nın Bavyera Eyaleti’nin Oberstaufen kasabasından yola çıktı.

Yarışmacılar, Almanya, Avusturya, İtalya, Slovenya, Hırvatistan, Bosna Hersek, Karadağ, Arnavutluk, Makedonya ve Bulgaristan’ı geçtikten sonra Türkiye’ye giriş yapacak. Rallinin ikinci etabı İstanbul’dan başlayacak.

Yarışmaya katılanlar Türkiye’nin çeşitli illerinden geçtikten sonra 20 Mayıs’ta Muğla Dalaman’da ralliye son verecek. Yarışın üçte ikisinin Türkiye’de geçeceğini belirten Dostluk ve Barış Rallisi İkinci Başkanı Nadir Serin, “Pilotlar ülkenin en batısından en doğusuna, kuzeyinden güneyine her bölgesine gidecek.

Yarışa, 20 yaş üstü yeni ve eski klasik araçlar katılabiliyor. Yarış bittikten sonra araçları AFAD’a hibe edeceğiz. Türkiye adına iki ayrı takım katılacak. Takım kaptanlığını Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin yapacak” dedi.

Yarışın, Türkiye’nin güvenli bir ülke olduğunu göstereceğine inandığını belirten YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç de İstanbul Sultanahmet’teki terör saldırısında ölen Almanları anmak için olay yerine karanfil bırakacaklarını söyledi. Rallide Türkiye adına yarışacak Royalcert AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Alphan Namlı ise “Ülkemi böyle güzel bir organizasyonda temsil etmekten büyük gurur ve mutluluk duyuyorum” dedi.

TÜRKİYE’Yİ TURLAYACAKLAR
Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Bursa, Balıkesir, İzmir, Manisa, Muğla, Uşak, Burdur, Antalya, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Ankara, Çankırı, Çorum, Yozgat, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Erzincan, Erzurum, Ardahan, Kars, Ağrı, Van, Kayseri, Konya, Karaman, Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Mersin ve Adana’dan geçecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum