Barla Dünya Şehri Olacak

Barla Dünya Şehri Olacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Eylül 2015 12:49
Barla Dünya Şehri Olacak

Barla Eğitim, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın ev sahipliğinde Kültürel Miras ve İmar Boyutu ile Isparta ve Barla’nın Geleceği Çalıştayı yapıldı.

Kültürel Miras ve İmar Boyutu ile Isparta ve Barla’nın Geleceği Çalıştayı yapıldı. Barla Eğitim, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Başkanı Miraç Hatipoğlu, “Barla’ya güzel hizmetlerin geleceğine dair inancımız sonsuz. Hep birlikte Barla’yı köy değil, kasaba değil, inşallah dünya şehri yapacağız” dedi.

İki güren süren çalıştayda Barla’nın, kentsel tasarım, imar ve kırsal kalkınma, tarihî ve kültürel miras açısından, geleceği tartışıldı.

Çalıştay’da Barla Eğitim, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Başkanı Miraç Hatipoğlu, “Bediüzzaman Said Nursî Efendimiz Barla’ya gelmeseydi, dünyada ve Türkiye’de burayı kim tanıyabilirdi? Barla bu yönden bizim için çok değerli. Manevî olarak çok zenginiz. Fakat madden biraz fakiriz. Bizler gelen misafirlerimizin ilk ihtiyaçlarına cevap veremiyoruz. T

abi bunu burada söylerken senelerdir hemşerilerimiz gayret sarf etti, ama başarılı olamadık. Bu da bizim tembelliğimizden kaynaklandı. Ama şu manzara bizleri hakikaten mutlu etti.” dedi.65 maddelik eylem planı hazırlandı Barla’yla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş da “Barlada bir gezi yaptık. Barla’yı daha önceden görmeyen arkadaşlarımız umarım fikir edinmişlerdir. Barla tarihinden bu güne hakikaten manevî bir iklim olan bir beldemiz.

Dolayısıyla bu beldenin de sayısız ziyaretçileri var. Sayın Valimizin önderliğinde Barla’daki inanç turizmi ve kırsal kalkınma üzerinde durduk. Bir yıldır kırsal kalkınma planını hazırlayıp uygulamaya çalışıyoruz. Isparta Valiliği olarak 65 maddelik bir eylem planımız var. Bunun içerisinde bir madde de Barla’yla ilgili çalıştay yapmaktı. Barla eylem planının madde madde hazırlanmasında bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum