Barla’ya Büyük Yatırım

Kültür Bakanlığı Özel İdare ile işbirliği yaparak Barla’ya 10 milyon liralık yatırım yapacak. Yatırım otel, sosyal tesisler ve çevre düzenlemesini içerecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2014 11:53
Barla’ya Büyük Yatırım

Kültür ve Turizm Bakanlığı Eğirdir Barla için kesenin ağzını açtı.

Bediüzzaman Said – i Nursi’nin evinin bulunduğu ve her yıl yüz binlerce insanın ziyaret ettiği Barla’da “inanç turizminin canlanması ve Barla’ya gelen vatandaşlara daha iyi imkanlar sunulabilmesi için 10 milyon liralık yatırım yapılacak.

Nüfusu iki binin altında olduğu için 2014 seçimlerinde kasabadan köye dönüşen Barla’da konaklama ve sosyal tesis noktasında ciddi sıkıntılar yaşanıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İl Özel İdaresinin ortaklaşa yürüteceği proje ile Barla adeta tamamen elden geçirilecek.

İl Özel İdaresinin hazırladığı projeye maddi kaynağı Kültür ve Turizm Bakanlığı verecek. Bakanlık 10 milyon liralık kaynağı hazırladı. Proje kapsamında otel, çevre düzenlemesi, sosyal alanlar ve vatandaşların Barla’ya geldiklerinde ihtiyaç duydukları tesislerin tamamı bulunacak.
Vali Vahdettin Özkan Barla’nın “inanç turizmi” açısından öneminin büyük olduğunu belirterek:”Barla bütün imkanları bulunan, vatandaşlarımızın geldiklerinde her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri önemli bir merkez haline gelecek. Her yıl on binlerce vatandaşımız gelmesine rağmen, imkanlar iyi değil” şeklinde konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerinin önümüzdeki hafta Barla’ya gelerek incelemelerde bulunacakları da belirtildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı danışmanı Doç. Dr. Abdurrahman Çelik’in Barla’ya büyük önem verdiği ve incelemelere kendisinin katılacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.