Barla'ya Nur Üniversitesi

Isparta Valiliği, Risale Akademi ve Akademik Araştırmalar Vakfı'nın ortaklaşa düzenlediği 'Isparta Kahramanları Sempozyumu'nun sonuç bildirgesinden Barla'ya Nur Üniversitesi ve Müze kurulması önerisi çıktı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Aralık 2012 18:18
Barla'ya Nur Üniversitesi

Vali Oğuz'un "çalışmalarımıza Said Nursi yön veriyor" ifadeleriyle tartışmalara neden olan sempozyumun önceki gün yayınlanan sonuç bildirgesinde ise Said Nursi'nin uzun süre sürgünde zorunlu ikamette bulunduğu Eğirdir ilçesine bağlı Barla beldesinde bir nur üniversitesi, dönemi yansıtan müze ve 'Isparta kahramanları'nı anlatan bir araştırma merkezi kurulması önerisi çıktı.

Sempozyumda konu edilen “kahramanlık” kavramının, Said Nursi’nin talebeleri için kullandığı bir vasıf olduğunun altı çizilen bildirgede, "genel olarak, risale-i nur kahramanları olarak tercih ettiği bu ifadeyi Isparta kahramanları için bilhassa kullanmıştır. Bu kahramanlar, en sıkıntılı şartlarda risale-i nurların telifi, neşri ve elle yazılarak ve basılarak tüm Türkiye’de ihtiyaç duyanlara ulaştırılması için bütün varlıklarını ortaya koymuşlardır" denildi.

Said Nursi'nin yaşadığı dönemin orijinal yanını yansıtacak Barla müzesi oluşturulmasının önerildiği bildirgede ayrıca, "Isparta kahramanları araştırma merkezinin kurulması. Risale-i nur’un usulünden mülhem Barla Üniversitesi kurulması. Risale-i nurda ismi geçen ağabeyler için kronolojik çalışmalarının yapılması, Isparta kahramanlarıyla ilgili olarak belgesellerin ve araştırmaların yapılması. Doğdukları şehir ve beldelerdeki eğitim, kültür ve araştırma kurumlarına isimlerinin verilmesi sağlanarak, Isparta kahramanlarının topluma ve genç kuşaklara mal edilmesi. Isparta kahramanlarının her birisi için temayüz etmiş vasıflarının modellendiği alan ve atölye çalışmalarının yapılması" gibi başlıklar dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum