Baro'dan Adil Yargılanmanın Önü Açılmalı Mesajı

Isparta Baro Başkanı Gökmen Gökmenoğlu, "Tutuklama ne kadar uzarsa adil yargılama hakkı o kadar kısıtlanmış olur. Adil yargılamanın sağlanması için biran evvel şüpheliler yargı önüne çıkarılmalıdır" dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Aralık 2011 15:12
Baro'dan Adil Yargılanmanın Önü Açılmalı Mesajı

Isparta Baro Başkanı Gökmen Gökmenoğlu, "Tutuklama ne kadar uzarsa adil yargılama hakkı o kadar kısıtlanmış olur. Adil yargılamanın sağlanması için biran evvel şüpheliler yargı önüne çıkarılmalıdır" dedi.

Akdeniz Gazetesi, Burdur Ağır Ceza Mahkemesi'nin iddianameye ilişkin kararını ve diğer gelişmeleri hukuk sisteminin savunma mekanizmasını temsil eden avukatlara sordu.

Isparta Baro Başkanı Av. Gökmen Gökmenoğlu Tutukluluk süresinin 99 gün olmasından yakındı. Gökmenoğlu şöyle konuştu : "Soruşturmayla ilgili suçlayan makan bir iddianame hazırladı. İddianame mahkemeye gönderildi. Ağır ceza mahkemesi eksiklikler olduğunu gördü ve geri gönderdi. İddia sahibi eksiklikleri kabul etmedi, en yakın ağır ceza mahkemesine itiraz etti. Kısmen kabul, kısmen ret kararı verdi. Şu bir gerçek ki 99 gün oldu, şüpheliler hala tutuklu"dedi.

Av. Erol Berber
İçeriğini bilmediğimiz bir konuda değerlendirme yapmak etik olmaz. Burdur Ağır Ceza Mahkemesi bir kısmı yeterli dava açılabilir, bir kısmı dava açmaya değer değildir. Eksikliklerini tamamlama anlamı taşıyor.

Av. Abbas Pirimoğlu
Burada kısmen kabul ve kısmen ret olduğu zaman iddianamenin bir takım yerleri kabul ediliyor. Bir takım yerlerde ise mahkemenin ret kararı kabul edilmiş oluyor. Yeniden iddianame tanzimi istenecektir.

Av. Mesut Akar
Yargı kararını eleştirmemekle birlikte kısmen kabul, kısmen ret kararını doğru bulmuyorum. Kısmen kabul edilen kısım için gizlilik kararı kalkacaktır. Reddedilen unsurlar için gizlilik kararı devam edecektir. Bu da suçlama ve dayandığı deliller açısından savunma hakkının kısıtlanmasını doğuracaktır.

Av. Sacit Altuğ
Bundan sonraki süreçte usule yönelik eksikliğin giderilmesi kısa sürecektir. Yargılama bir an önce başlamı, gizlilik kalkmalı biz de savunmamıza hazırlanmalıyız.

Av. Osman Zabun
Bir kısmı ile ilgili deliller yeterli bulunmuştur, bir kısmıyla ilgili deliller yetersiz bulunmuştur. Yargılamanın aleniliği ilkesi vardır. Açıklık ilkesi vardır. Yargılama başladığında sebeplerin neye istinat ettiği, neye dayandığı, neden kısmen karar verildiği hepsi ortaya çıkacaktır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.