Baro'ya Taze Kan

Baro'ya Taze Kan

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ocak 2019 23:47
Baro'ya Taze Kan

Eğitim gördükleri Hukuk Fakültelerinden başarıyla mezun olup Avukatlık diplomalarını alan Havva Gözde Pişken ve Ali Yağız cübbelerini giyerek Isparta Barosu’nun yeni üyeleri oldular.

Isparta Barosu pırıl pırıl iki yeni üyeyi daha bünyesine kattı. İki genç avukat tahsillerini tamamlayarak Avukatlık mesleğini icra etmek üzere Baro’ya dahil oldu.

Genç Avukatlar Havva Gözde Pişken ve Ali Yağız için geçtiğimiz gün Isparta Barosunda bir tören düzenlendi. Saat 15.00’de başlayan törene Isparta Barosu Başkan Vekili Avukat Ünsal Çankaya, Baro mensubu Avukatlar ve Avukatlık Cübbesini giyecek olan Avukatların aileleri ile çok sayıda sevenleri katıldı.

ÇANKAYA; “HER İKİ ARKADAŞIMIZA DA
MESLEK HAYATLARINDA BAŞARILAR DİLİYORUM”
Törende bir konuşma yapan Isparta Barosu Başkan Vekili Avukat Ünsal Çankaya şunları söyledi: “Bilindiği gibi biz Avukatlar, yargının önemli bir unsurları olarak görev yapmaktayız. Bugün burada olduğu gibi zaman zaman da ilimizin hukuk tahsilini tercih eden evlatları tahsillerini başarıyla tamamlayarak bize müracaat etmektedirler. Bu doğrultuda, bugün de genç Avukatlarımız sayın Havva Gözde Pişken ve sayın Ali Yağız arkadaşlarımız cübbelerini giyerek baromuzun resmen üyesi olarak görev yapmaya başlayacaklardır. Ben kendilerine bu zor ve asil görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

GENÇ AVUKATLAR YEMİN
ETTİ, CÜBBELERİNİ GİYDİ
Isparta Barosu Başkan Vekili Ünsal Çankaya, daha sonra, genç avukatlara yemin metnini verdi ve yemin etmeleri talebinde bulundu. İlk olarak Avukat Havva Gözde Pişken yemin etti. Bayan Pişken’in Cübbesini ise Isparta Barosu Başkan Vekili Ünsal Çankaya giydirdi. Genç Avukat Pişken, Avukatlık Ruhsatnamesi ise aynı zamanda babası olan Keçiborlu Tapu Sicil Müdürü Musa Pişken’in elinden aldı. Daha sonra Avukat Ali Yağız da yemin ederek törenle Cübbesini giydi.

PİŞKEN VE YAĞIZ; “ÇOK MUTLUYUZ”
Yemin edip cübbelerini giyerek resmen görevlerine başlayan genç Avukatlar Havva Gözde Pişken ve Ali Yağız, göreve başlamalarından dolayı çok mutlu olduklarını belirterek; “Uzun süren bir tahsil hayatını başarıyla bitirip, bu emeklerimizin karşılığında Avukatlık gibi asil bir meslek sahibi olarak bugün göreve başlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bundan böyle vatanımıza, milletimize kısacası halkımıza Avukat olarak hizmet vermeye devam edeceğiz” dediler.

“HAYATIMIZIN EN MUTLU
ANLARINDAN BİRİSİ”
Kızının cübbe giyme törenine katılan Keçiborlu Tapu Sicil Müdürü Musa Pişken ve eşi; “Kızımızın okuyup bir meslek sahibi olması ve bu mesleğe de bugün yemin ederek ve cübbesini giyerek başlamış olması bizim için hayatımızın en mutlu anlarından biridir. Bizde kızımız Havva Gözde’yi tebrik ediyor ve yeni görevinde başarılar diliyoruz” diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.