Bartholomeos ve Hıristiyanlar Eğirdir'de

Bartholomeos ve Hıristiyanlar Eğirdir'de

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Temmuz 2018 09:12
Bartholomeos ve Hıristiyanlar Eğirdir'de

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Pisidia Metropoliti Sotirios Trampas, çok sayıda papaz ve Hıristiyanlar Eğirdir' geldi. 

Eğirdir Yeşilada'da bulunan Ayastefanos Kilisesi'ni ziyaret ederek dua ettiler. Daha sonra Eğirdir Felekabad Restoranda yemek yediler. Yunanistan ve Kore'den gelen ekipler müzik dinletisi sundu.  

Klasik Müzik Festivali eğiticileri ve öğreticileri tarafından müzik dinleti gerçekleştirildi. Kilisede konuşma yapan Pisidia Metropoliti Sotirios Trampas, kilise ve tarihi hakkında ziyaretçilere bilgiler verdi. 

Daha sonra Fener Rum Patriği Bartholomeos nir konuşma yaptı. Fener Rum Patriği Bartholomeos, "Sayın Belediye Başkanımız kısa bir teşekkür arz etmek istiyoruz. Siz bu kiliseyi dedelerimizin kilisesini restore etmekle diğer dinlere karşı olan saygınızı göstermiş oldunuz. Daha geniş olarak insanlığın müşterek değerlerine olan saygınızı göstermiş oldunuz. Bizler cemaat olarak, Hıristiyan olarak, Türk vatandaşı olan bizler ve diğer ülkelerden gelmiş olan Hıristiyan kardeşlerimizin adına sizlere şükranımızı sunuyoruz. Sizler bizden ne oy bekliyorsunuz ne de başka birşey bekliyorsunuz. Teveccühünüz ve yeni nesillere verdiğiniz dersten dolayı sizleri kutluyoruz. İleride bütün restorasyon tamamlandığı zaman ilgili makamların izinleriyle bugün gerçekleştiremediğimiz ayinimizi gerçekleştiririz. Bu bize büyük mutluluk verecektir. Bütün Eğirdirlilere hayır dualarımızı iletmenizi rica ediyoruz. 

 

ic.20180716091106.jpg

 

Belediye Başkanı Ömer Şengöl de kısa bir konuşma yaptı. Başkan Şengöl, "Sayın patrik hazretlerinin dediği gibi bana oy falan vermezsiniz. Benim tüm hizmetlerim oy için değildir. Hepimizin tek rabbi olan Allah'ın rızası içindir. Bu nedenle dinsizlerde dahil tüm insanların Eğirdir'de rahat yaşamaları, Eğirdirde rahat gezmeleri için yasaların bana verdiği yetkiye dayanarak gerekli işlemleri yapıyoruz. 1922'de Ada'dan Yunanistan'a göç eden ailelerin torunları ve çocuklarıyla ahbaplıklarım var. Bu vesile ile hoşgelnidiz diyorum, sayın patrik hazretlerinin dediği gibi, Allah uzun ömür verir, kısmet ederse, tam teşekkül emiş bir kilisede tekrar bu insan oğullarıyla birlikte olmayı yüce Allah'tan diliyorum" sdedi. 

Belediye Başkanı Ömer Şengöl, misafirlerle yakından ilgilendi.  Fener Rum Patriği Bartholomeos, Pisidia Metropoliti Sotirios Trampas, çok sayıda papaz ve Hıristiyanlar Antalya'ya gitmek üzere ilçeden ayrıldı. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum