Başarı Resmen Tescillendi

Türkiye'de TSE kalite belgesi alan ikinci müdürlük oldu.

Yayınlanma:
Başarı Resmen Tescillendi

Başta dezavantajlı gruplar olmak üzere ihtiyaç sahibi vatandaşların yardımına koşan Isparta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, kalite ve başarısını TSE ISO 9000 belgesiyle tescilledi. Böylelikle kurum, Türkiye'de TSE kalite belgesi alan ikinci müdürlük oldu.

Isparta'da başta dezavantajlı gruplar olmak üzere ihtiyaç sahibi vatandaşlara hizmet veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün başarısı tescillendi.

Isparta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Türk Standartları Enstitüsü Kalite Yönetim Sistemi 'TSE-ISO-EN 9000' belgesi aldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, müdürlük olarak en iyi şekilde yapmaya çalıştıkları hizmetlerin belgelenmesi için bir süredir çalıştıklarını söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, “Bakanlığımızın belirlediği hedefler doğrultusunda yapmış olduğumuz dönüşümler sonucunda bir bu işimizi bir standarda bağlayalım istedik. 2014 yılı yaz döneminde bütün kuruluşlarımız olarak konukevimizden, çocuk evlerimize, huzurevimizden bakım sosyal rehabilitasyon ve rehabilitasyon merkezlerimize kadar il müdürlüğümüze bağlı bütün kuruluşlarımız olarak belli bir standartta hizmet vermeyi hedefimize koyduk ve bunun üzerinde çalışmalarımıza başladık. Tabiki bunun standardı da TSE belgesi almaktı” dedi.

Çalışmalar sonucunda, müdürlük ve bağlı kuruluşların kalite belgesi almaya hak kazandı. Böylelikle kurum, Türkiye'de TSE kalite belgesi alan ikinci müdürlük oldu. Kütük, “Bununla ilgili 6 aylık çalışma sürecimiz sonucunda meyvesini aldık. 2014 yılı içinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak il müdürlüklerinden 2 ilimiz biz Muğla, ikincisi de Isparta olmak üzere TSE belgesini aldık. Biz de yıl sonu itibariyle bu belgemizi aldık. Hatta binanın girişine belgeleri astık. Bunu başardık. Bunu da 2014 yılı içinde alan 2 ilden bir tanesi olmanın gururunu yaşıyoruz. Artık, Isparta il müdürlüğü olarak bizim belli bir standardımız var. Bize müracaatçı geldiği zaman ne kadar zamanda müracaatının sonucu alacak, ne kadar zamanda hakkını alacak bilecek. Yapılan inceleme ve değerlendirmelerde de buna layık olduğumuz bu belgeyle tescillendi” dedi.

TSE kurum yetkililerinin, Isparta için hazırladığı raporda yer alan bir not ise Türkiye'ye örnek olacak nitelikte.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum