Başarısızlığın Faturasını Emniyet'e ve Seçim Kurulu'na Kesti

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimleri’nde Belediye Başkanlığı’nı kaybetmelerini Emniyet Teşkilatı ile İlçe Seçim Kurulları’na bağladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mayıs 2014 10:31
Başarısızlığın Faturasını Emniyet'e ve Seçim Kurulu'na Kesti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyon Başkan Vekili ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Mahalli İdareler Genel Seçimleri’ni Emniyet Teşkilatı, İlçe Seçim Kurulları ve kendi içlerindeki hatalar nedeniyle yine kazanamadıklarını öne sürdü. Bilgiç, “sorumluluğun altında üzüntü içerisinde ezildiğimi ifade etmek istiyorum” dedi.

EMNİYET’E SUÇLAMA
AKP Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, yerel seçimlerde sandığa sahip çıkamadıklarını belirterek, suçlu olarak emniyeti ve ilçe seçim kurullarını gösterdi. Bilgiç, “Belli odaklara hizmet eden emniyet ve ilçe seçim kurullarını aşma konusunda kifayetsiz kaldık” dedi. Süreyya Sadi Bilgiç, dün İpek Mobilya Düğün Salonu’nda partisinin düzenlediği Mayıs ayı İl Danışma Meclisi toplantısında tartışma yaratacak bir açıklama yaptı. Konuşmasında 30 Mart yerel seçimlerine değinen Bilgiç, sandıklara sahip çıkamadıklarını belirtti. Seçimde belli odaklara hizmet eden emniyet ve ilçe seçim kurullarını aşma konusunda kifayetsiz kaldıklarını belirten Bilgiç, “ Kabul edilemez sorumluluğumuz var. Kendi adıma bu sorumluluğun altında üzüntü içinde ezildiğimi ifade etmek istiyorum. Cumhurbaşkanlığı ve Genel seçimlerde 30 Mart seçimlerini Isparta olarak unutturacağımızın sözünü Isparta adına veriyorum” şeklinde konuştu.

OR’UN GİDİŞİ SEÇİMLE Mİ İLGİLİ?
Bilgiç’in emniyeti suçlayıcı bu konuşması eski İl Emniyet Müdürü Mehmet Or’un görevden alınmasıyla ilgisinin olup olmadığı sorusunu akıllara getirdi. Hatırlanacağı gibi 14 Mayıs 2014 tarihinde Mehmet Or, 15 il emniyet müdürüyle birlikte Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alınmıştı.

MASA BAŞINDA KÂĞIT ÜZERİNDEKİ
HESAPLARLA SİYASET OLMUYOR
Öte yandan 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanlığı seçiminin gerçekleştirileceğini hatırlatan Bilgiç, bu seçimde ilk kez halkın Cumhurbaşkanını seçeceğini ve bunun da Türk demokrasisi açısından önemli bir gelişme olduğunu bildirdi. Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ispartalılar olarak buna çok iyi hazırlanıp AK Parti kadrolarına minnet borcumuzu ödememiz gerekiyor. 30 Mart tarihinde şunu gördük.

Masa başında kağıt üzerinde yapılan hesaplarla siyaset olmuyor. Toplamalarla bölmelerle çıkarmalarla seçim neticesi alınmıyor. Seçim son derece önemli ve ciddi bir iş. Bizler bu devletin Türk demokrasinin, demokratik hayatının sorumluluğunu üzerine almış bir teşkilat olarak bu işi ciddiye almak mecburiyetindeyiz. Ciddiye almak aklen, fiziken her şeyimizle sahada milletle el ele olarak bu seçim çalışmalarını yürütmek gerekiyor. Az önce Belediye Başkanının kongredeki protokol konuşmasını izledik. Bir kez daha üzüldüm. Bir kez daha yerin dibine geçtim.

Çünkü Isparta böyle bir belediye başkanını hak etmiyor. Bu şahıs milletin oylarıyla görevini üçüncü dönem sürdürüyorsa burada en büyük kabahat bizlerindir. Biz Ispartalıya bu insanın gerçek yüzünü anlatma noktasında kifayetsiz kaldık. Bu sıkıntıları yaşamamak için bugünden itibaren Cumhurbaşkanlığı seçimlerine iyi bir şekilde hazırlanmamız, tüm teşkilatlarımızla Isparta’ya yakışanı yapmamız gerekiyor. Bunun da yolu düzgün çalışmak ve sandıklara sahip çıkmaktan geçiyor.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum