Başarısızlık Olarak Görmüyoruz Ama...

Başarısızlık Olarak Görmüyoruz Ama...

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Haziran 2015 12:35
Başarısızlık Olarak Görmüyoruz Ama...

MHP İl Başkanı İsa Yalçın kesin olmayan seçim sonuçlarını şu sözlerle değerlendirdi:

"Sonuçlar daha kesinleşmedi. Ama mevcut açılan sandıklara göre Türkiye'de tek başına bir iktidarın olmadığı gözüküyor. Milliyetçi Hareket Partisi olarak önce Isparta'da şunu söylemek istiyorum; daha bir önceki seçimde 48 bin oydan 69 bin oya çıkmış bir parti olarak düşünmüyoruz olayı. 169 bin 170 bin oy hedefleyen bir siyasi parti olarak bunu 69 bin oyu tabi ki bir başarısızlık olarak ta görmüyoruz ama başarılamamıştır. Ne başarılamamıştır? Biz 4 - 0 hedeflemiştik Milliyetçi Hareket Partisinin gerçekten hak ettiği oy oydu. Ama bazı yerlerde de belki anlatırken eksikliklerimiz oldu demek ki. Türkiye genelinde de bir algı operasyonu yapıldı. Türkiye'yi sanki Adalet ve Kalkınma Partisi çözüm süreciyle götürdüğü seçim kampanyasında ve yeni Anayasayla birlikte seçim kampanyasıyla biz tehlikeyi işaret ediyorduk.

İşte sandığa da böyle bir tehlike yansımış oldu. Ama sonuçta Milliyetçi Hareket Partisi olarak Isparta'dayız bir vatandaşımız oy verse de tamamı oy verse de bizim için bakış açımız değişmez. Biz elimizden gelen bütün gayretimizle çalışmalarımıza devam ederiz. Önceliğimiz yaşadığımız yerdir ülkemizdir hemşerilerimizdir.

Ama bunun ötesinde de çok mutlu olduğumuz kesinlikle söylenemez. Yarın koalisyon olur erken seçim mi olur bunlar partimizin genel merkezin değerlendireceği ve Türkiye'deki yarın siyasi tablo seçim sonuçları açıklandıktan sonraki tabloya göre karar verilecek olan konulardır. Herkese teşekkür ediyoruz.

Demokrasiye inanan bir insan olarak sandık iradesi milli iradenin olduğunu kabul eden bir insan olarak ta sandıktan çıkan oy Milliyetçi Hareket Partisinin ülke genelinde de Isparta'da da biz iktidar olma görevini verirse iktidar gibi çalışırız. Muhalefet olma görevini verirse muhalefet gibi çalışırız.Biz hizmete talibiz, hizmet etmeye talibiz. Bundan sonraki çalışmalarımızda aynen devam edeceğiz. Yarın sabah ne yapacaksınız diyorsanız yarın sabah Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye genelinde birinci parti çıksa tek başına iktidar olsaydı da ne yapacaksa yine onları yapacak. Çünkü bizim üzerimize düşen görevler var."

TÜRKİYE'Yİ BÖLECEK OLUŞUMDA OLMAYIZ
Olası koalisyon durumuna ilişkin soruyu da yanıtlayan Yalçın, "Koalisyon konusunda bir şey söylemem doğru değil ama MHP'nin HDP ile aynı kotada bir hükümet çatısı altında dünyanın sonu bile olsa değerlendirmek akla ve vicdana uymaz. Bizim bir kırmızı çizgimiz var. MHP Türkiye'yi bölecek hiç bir oluşumun içinde olmaz. Yarın Genel Merkezimiz açıklamalarını yapar" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum