Başbakan Bugün Açıklayacak!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, bugün gerçekleştirilecek olan Ak PartiGenişletilmiş İl Başkanları toplantısında 6 Büyükşehir ile 15 İl Belediye Başkan adayını açıklayacağı belirtildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Kasım 2013 09:33
Başbakan Bugün Açıklayacak!

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da, Recep Tayyip Erdoğan adını kullanan hesaptan yapılan açıklamada, 'Yarın (bugün) partimizin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında 6 Büyükşehir ve 15 İl Belediye Başkan adayımızı açıklayacağız' ifadelerine yer verildi.

Adana: Abdullah Torun
Adıyaman: Hüsrev Kutlu
Adapazarı: Süleyman Dişli
Elazığ: Mücahit Yanılmaz,
Sivas: Sami Yılmaz,
Trabzon: Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,
Kocaeli: İbrahim Karaosmanoğlu,
Yozgat: Kazım Arslan
Mersin: Mustafa Sever,
Çankırı: İrfan Dinç,
Iğdır: Mustafa Buluş,
Gaziantep: Fatma Şahin,
Malatya: Ahmet Çakır,
Karabük: Mehmet Ceylan,
Kütahya: Kamil Saraçoğlu"

TOPBAŞ'I İSTANBUL'DA AÇIKLAYACAK
Öte yandan Erdoğan'ın Kadir Topbaş'ın İstanbul adaylığını ise 5 Aralık'ta İstanbul'da açıklayacak. Son şeklini alan listeye göre, Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları Edip Uğur, Balıkesir; Hüseyin Tanrıverdi, Manisa; Menderes Türel Antalya'dan aday olacak. Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a Erzurum emanet edilecek. Mersin için adı geçen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın yerine de yardımcısı Mustafa Sever'in adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.

10 BAŞKAN ADAYINI AÇIKLAMIŞTI
Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz salı günü partisinin grup toplantısında 5'i büyükşehir, 10 ilin belediye başkan adaylarını açıklamıştı. Ankara'da Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kayseri'de Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve Konya'da da Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i yeniden adayları olarak ilan eden Erdoğan'ın açıkladığı diğer belediye başkan adayları şunlar:

"Eskişehir'de Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, Kahramanmaraş'ta İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kırşehir'de mevcut başkan Yaşar Bahçeli, Gümüşhane'de İl Başkanı Ercan Çimen, Amasya'da mevcut başkan Cafer Özdemir, Afyonkarahisar'da mevcut başkan Burhanettin Çoban ve Bartın'da da Kamu Hastaneleri Birliği bölge yöneticisi Seyfettin Kalay."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.