Başbakan Erdoğan Bedelli Askerliği Açıklıyor

Başbakan Erdoğan Bedelli Askerliği Açıklıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Kasım 2011 13:00
Başbakan Erdoğan Bedelli Askerliği Açıklıyor

30 yaşından gün alanlar 30 bin TL ödeyerek 21 gün askerlik de yapmadan bedelli askerlikten faydalanabilecek..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan parti grubunun konuşmasında bedelli askerlikle ilgili üm detayları açıkladı. Buna göre yasal düzenleme yürürlüğe girdiği andan itibaren 30 yaşından gün alanlar yararlanabilecek. 30 bin TL ödeyecek olan adaylar 21 gün askerlik görevini de yapmayacak. Öte yandan dövizle askerlik düzenlemesinde de değişiklik yapılacak. 38 yaş sınırı kalkarken daha önce 5 bin avro olan bedel 10 bin avroya çıkartıldı ve 21 günlük askeri hizmeti de yapılmadı..

İşte Erdoğan'ın o açıklamaları:

Mustafa Muhğlalı kışlasının ismi kaldırıldı. 15 Kasım'dan itibaren de KKK'de 34, Jandarma Komutanlığı'ndan ise 31 tanesinin ismi değişti.

Bedelli askerlik yasa tasarısının ayrıntısına girmeden şu ayrıntıyı da ifade etmek istiyorum. Bu konuda şartların olgunlaşması için dikkatle çalışma yaptık. Ve bunun ilgili kurumlarla istişaresini sürekli yaptık. Asker sayımızı dikkate aldık. Uzun bir ön çalışmanın eseridir. Yaptırdığımız anketler ve ilgili istişareler bedelli için uygun şartlar oluştur. Anayasamızın 72'nci maddesi vatan hizmetinin her vatandaşının hakkı ve hukuku olduğu söyleniyor.

1987 ve 92 yıllarında çıkarılan yasada amaç büyük miktarlara ulaşan yoklama ve bakaya kaçaklarının azaltılmasıydı. 1999'da ise Marmara Depremi sonrası çıkarıldı.

Biz ise bakaya kalanların sayısı ciddi oranda arttığını görüyoruz. İkincisi ise bedelli askerlik kanunu ile bu alınan paralar şehit ailelerine, özürlülere yönelik bütçelerde kullanılacak.

Öngördüğümüz yaş sınırı ile terörle mücadelede bir zaafiyete asla izin vermiyoruz. Düzenlemeyi buna göre yapıyoruz. Oturma ve çalışma iznine sahip olan toplam en az 3 yıl yabancı ülkede bulunanlar 38 yaşına geldikleri zaman dövüzle askerlik görevini yerine getiriyorlardı.

Hazırladığımız yeni tasarıyla dövüzli askerlik yaş sınırını gözetilmeksizin 10 bin avroya bedelli askerlik yapacaklar ve 21 gün askerlik hizmeti de yapmayacaklar. Yaşları ne olursa olsun. Sadece parayı ödeyip eğitimden de muhaf olacak.

Her ne sebeple olursa olsun fiili askerlik hizmetine başlamamış 30 yaşından gün almış olanlar bu tarihten itibaren edelli askerlikten yararlanmayacak. 30 bin lira ödeyecekler ve 21 gün de askerlik yapmayacaklar.

Biz askerimize Mehmetçik derken küçük Muhammed olarak görüyoruz. Vicdani ret hükümetimizin gündeminde olmamıştır.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum